В Корейската народнодемократична република започва производството на автомобили под нова

...
В Корейската народнодемократична република започва производството на автомобили под нова
Коментари Харесай

Нова автомобилна компания от Северна Корея

В Корейската народнодемократична република стартира производството на коли под нова марка. Naenara ще сглобява леки коли, бусове и камиончета с първокласно съоръжение, оповестява в Twitter откривателят на комунистическата монархия Мартин Уийсър.

#Naenara English translators getting lazy, dropping first sentence that included name of producer. Would have been Chongpung J.V. Co., known for Naengmyeon and cars #NorthKorea @CurtisMelvin https://t.co/iy93iexVEo pic.twitter.com/5gTe29Vr3y
— Martin Weiser (@NKResearcher) 15 януари 2018 година
Автомобилите на новата марка ще бъдат с мощ от 74 до 108 к.с. и ще бъдат снабдени с капризи като климатик, електрически стъклоповдигачи и странични огледала, усилител на кормилото, парктроник и даже система за автоматизирано гасене и пускане на мотора в запушване.



Според заложените спецификации леките коли и бусчетата ще харчат сред 42 и 50 грама гориво на километър, а камионетките - 58 г/км. Максималната скорост ще варира от 120 до 180 км/ч.

В КНДР към този момент работят няколко предприятия, в които се сглобяват коли - най-вече камиони, всъдеходи и рейсове. Най-известното от тях е Pyeonghwa Motors, основано като смесена северно- и южнокорейска компания за произвеждане на леки коли.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР