В Корейската народнодемократична република (КНДР) се появи автомобилна марка Naenara,

...
В Корейската народнодемократична република (КНДР) се появи автомобилна марка Naenara,
Коментари Харесай

Северна Корея започва да произвежда леки коли

В Корейската народнодемократична република (КНДР) се появи автомобилна марка Naenara, под този бранд ще се създават съвременни коли, оборудвани с голям брой модерни екстри, оповестява Motor.ru.

Новата компанията възнамерява да основава леки коли, компактни и междинни рейсове, както и дребни товарни транспортни средства. Мощността на моделите ще бъде от 74 до 108 конски сили.

Автомобилите ще бъдат оборудвани с климатик, електрически прозорци, сервоусилвател на кормилото, електрически прозорци и странични огледала, задни датчици за паркиране и даже система за старт/стоп.

Според проектите на основателите колите и рейсовете ще употребяват 42-50 грама гориво на километър, а камионите - 58 грама на километър. Това се равнява на разход от 6 литра на 100 километра за леките коли и 8 литра при рейсовете. Какъв тип гориво ще употребяват те не се показва в излязлата до момента информация.

Максималната скорост на колите ще варира от 120 до 180 километра в час.

В Северна Корея и в този момент действат няколко предприятия за произвеждане на транспортни средства - камиони и рейсове за публичен превоз.

Освен това сега в КНДР работи компанията Pyeonghwa Motors - взаимно дружество с Южна Корея, което създава леки коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР