В Кораборемонтния и корабостроителен завод МТГ-Делфин край Варна, символично беше

...
В Кораборемонтния и корабостроителен завод МТГ-Делфин край Варна, символично беше
Коментари Харесай

Започна строителството на втория многофункционален патрулен кораб на ВМС

В Кораборемонтния и корабостроителен цех " МТГ-Делфин ” край Варна, алегорично беше сложено началото на строителството на втория многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили (ВМС) на България, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Адмиралтейството в крайморския град.
 
Изграждането на плавателния съд е по контракт сред министерството на защитата и NVL B.V.& Co.KG. На церемонията в завода участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери от Щаба на флота. Сред гостите бяха и изпълнителните шефове на NVL B.V.& Co.KG Дирк Малговски и на " МТГ-Делфин " Светлин Стоянов.
 
Според контраадмирал Михайлов многофункционалните патрулни кораби ще дадат опция на българските моряци да извършват всички задания по отбрана на националните морски ползи и да вземат участие сполучливо в съюзнически интервенции и задачи.
 
Новите плавателни съдове на Военноморски сили ще бъдат с дължина 90 метра и водоизместимост от почти 2300 тона. Те ще дадат опция на българските Военноморски сили да противодействат както на въздушни и наземни, по този начин и на надводни и подводни закани. Завършването на строителството на първия транспортен съд е планувано за третото тримесечие на 2025 година, а на втория - за година по-късно.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР