В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка,

...
В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка,
Коментари Харесай

Откраднаха най-скъпата бутилка водка в света


В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка, която е донесена от Русия. Кражбата е станала в бар Café 33, където е била изложена сбирката от водки. Цената на бутилката се прави оценка на 1,1 милиона евро.

Собственикът на сбирката Браян Енгберг заяви за кражбата в полицията. На своята страница във Facebook той разгласява снимка на хипотетичния нарушител с маскирано лице, която е направена от камерата за наблюдаване.

В изявление за локалната телевизия ТВ2 колекционерът описа, че е разкрил бутилката преди половин година в Русия, тя не е била застрахована. Бутилката е направена със златни и сребърни детайли и е украсена с емблемата на автомобил, взел участие в ралито Монте-Карло през 1912 година, както и с част от неговата кожена седалка.

Традицията на марката " Руссо-Балт "

Водката е създадена от частната компания Dartz Motorz, чието седалище е в Латвия. Тя е профилирана в производството на бронирани коли. Компанията се нарежда като последовател на традицията на марката " Руссо-Балт ", въпреки самата тя да не е притежател на тази марка. Автомобили с тази марка са почнали да се създават във вагоностроителния цех на Рига преди 100 години. Няколко броя от тези красиви лимузини са били доставени за съветския императорски дом.

Световна популярност " Руссо-Балт " печели през 1910 година, когато основният инженер на завода Андре Нагел е взел участие в ралито Санкт Петербург - Неапол. Автомобилът е минал целият маршрут без нито една щета. На идната година Нагел е спечелил рали Монте-Карло с " Руссо-Балт ". След началото на Първата международна война /1914-1918 г./ производството на автомобила е пренесено в Москва и Санкт Петербург. Скоро след революцията от 1917 година то стопира.

 Снимка 331887
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР