В концесионния договор за ски зоната в Банско от 2001

...
В концесионния договор за ски зоната в Банско от 2001
Коментари Харесай

Димов: Има сериозна грешка при концесията за ски зоната в Банско

В концесионния контракт за ски зоната в Банско от 2001 година е позволена сериозна неточност с площта на територията и би трябвало да се търси отговорност за нея. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

В свое писмо основният прокурор предлага Министерски съвет (МС) да предприеме дейности за изменение и допълнение на концесионния контракт с „ Юлен “ АД и да се направи цялостно сходство на концесионната повърхност. „ Относно първата рекомендация имахме срещи с концесионера, провели сме диалози. Ще предложим на Министерски съвет да упълномощи министъра на околната среда и водите да води договарянията “, сподели още министърът, представен от " Фокус ".

Предложението ще се направи на последващо съвещание на Министерски съвет.

„ Това, което е написано в концесионния контракт, и това, което е предложил основният прокурор да се направи, не е направено просто тъй като не се знае коя тъкмо е зоната за концесия. В контракта се цитират три територии. Т.е. още 2001 година е направена извънредно дълбока неточност и би трябвало да се търси отговорност по какъв начин е направена тя, тъй като на процедура не е избрана никаква територия. И по този начин Министерски съвет се слага в неспособност – би трябвало да създадем по този начин, че тези три разнообразни територии да се сведат до една ", добави министърът.

" От тази позиция, по втората част ще се търси решение, което на този стадий е доста мъчно. Защото, от една страна, не можем да дадем толкоз огромна повърхност, каквато е представена в контракта, от друга – би трябвало да се сътвори нов контракт, от трета – не желаеме да закриваме курорта Банско. Затова би трябвало да се откри рационално решение на този хаос, който е станал през 2001 година в концесионния контракт “, съобщи той.

Министърът изясни, че сега се употребява повърхност от над 160 хектара.

Той уточни, че концесионното заплащане ще бъде значително увеличено.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР