В концепцията за колективна сигурност в зоната на Персийския залив

...
В концепцията за колективна сигурност в зоната на Персийския залив
Коментари Харесай

Русия предлага да няма извънрегионално военно присъствие в Персийския залив

В концепцията за групова сигурност в зоната на Персийския залив Русия предложи отвод от непрекъснато разполагане на групи на извънрегионални страни в страните от Персийския залив. Това гласи документ, оповестен на уеб страницата на Министерството на външните работи и представен от РИА Новости, съобщи БГНЕС.
" Разположените в този район на страни и извънрегионални страни... подписват съглашения за надзор на въоръженията, в това число основаване на демилитаризирани зони, възбрана за дестабилизиращи стандартни оръжия, включително противоракетни, уравновесено понижаване на въоръжените сили от всички страни ", се споделя в концепцията.
Външното министерство на Русия акцентира, че защото е реализиран прогрес в създаването на система за сигурност, би било целесъобразно да се разиска понижаване на задграничното военно наличие в района и създаване на общи ограничения за създаване на доверие сред районните и други страни.
Освен това страните се предизвикват да водят разговор по военните доктрини, да организират срещи на министрите на защитата, да основават „ горещи линии “, да обменят предварителни уведомления за военни учения и полети на военни самолети, както и да обменят наблюдаващи.
Външното министерство на Русия добави, че концепцията е с прелиминарен темперамент и изисква в допълнение разискване и изследване. Москва е подготвена да взаимодейства с всички заинтригувани страни за реализацията на тези и други градивни оферти.
Концепцията беше показана на 23 юли от специфичния представител на президента за страните от Близкия изток и Африка и заместник-министър на външните работи Михаил Богданов пред упълномощени в Москва представители на арабските страни, Иран, Турция, " петте " непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Европейския съюз, Арабската лига и страните от БРИКС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР