В концентрационния лагер на остров „Персин“ - Белене се проведе

...
В концентрационния лагер на остров „Персин“ - Белене се проведе
Коментари Харесай

Национално поклонение в памет на жертвите на тоталитаризма

В концентрационния лагер на остров „ Персин “ - Белене се организира национално поклонение в памет на жертвите на тоталитаризма.

В словото си ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира, че е мъчно да се връщаме към моментите от историята, когато човешката природа е показвала най-грозното от себе си, само че е доста значимо те да не бъдат забравяни.

" Единствената противоотрова против жестокостите от предишното е будната памет, излъчена от потомство на потомство ", сподели Караянчева.

" Не толкоз от дълго време тук са били докарвани мъже и дами, чиято съществена виновност е била, че желаят да живеят почтено ", означи ръководителят на Народното събрание.

" Твърде малко време е минало, с цел да можем да си позволим да гледаме на тези събития невъзмутимо като на от дълго време отминала история ", уточни Цвета Караянчева. Живи са директните наследници на някои от жертвите на това закононарушение, гневът и болката са също живи и още дълго ще останат живи ", добави ръководителят на Народното събрание.

Тази година се навършват 70 години от основаването на лагера в Белене.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР