В Конституцията никъде не е казано присъствено, казано е народният

...
В Конституцията никъде не е казано присъствено, казано е народният
Коментари Харесай

Михаил Миков: В Конституцията никъде не е казано гласуването да е присъствено

" В Конституцията на никое място не е казано присъствено, казано е националният представител гласоподава персонално и очевидно ". Това сподели пред БНР ръководителят на 42-рото Народно заседание и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков. Той изрази удивление, че не се разисква отдалечено осъществяване на съвещания и гласоподаване.

" Ако приемем, че Народното събрание е в основата на демокрацията в България, то неговото действие би трябвало да бъде осъществено непременно, още повече при изключително съвещание ", безапелационен беше Миков.

Според него най-важно е бързо да се създадат промени в Правилника на Народното събрание, тъй като нефункционирането на Народното събрание може да разстрои цялостната организация на обществото:

" Нашето общество е проведено върху непрекъснато настоящ парламент ", по тази причина депутатите веднъж ще би трябвало да отидат в пленарната зала и да гласоподават тези промени.

В предаването " Нещо повече " Миков уточни, че отговорностите тежат върху ръководителя на Народно събрание, който е конституционна фигура:

" Особено тежко му е на ръководителя на Народното събрание, тъй като носи отговорност за организацията и действието на Народното събрание ", сподели той.

Според него до момента към този момент е трябвало Народното събрание да разиска две благоприятни условия, предвид на спешната обстановка - или Народно събрание да заседава непременно, в това число със инфектирани и заболели хора, " с цел да изпълнят депутатите висшата си конституционна функционалност, другото е да разтурим страната ". Той изрично акцентира, че незабавно би трябвало да се откри решение за отдалечено гласоподаване, тъй като това е единственият излаз от създалата се обстановка.

Миков прикани народните представители да осъзнаят, че нефункционирането на Народното събрание основава доста огромен спомагателен риск пред страната и пред живота на елементарните жители. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР