В Комисията по отбрана в парламента са получени официално резултатите

...
В Комисията по отбрана в парламента са получени официално резултатите
Коментари Харесай

Комисията по отбрана за случая в Пирогов: Мустафа Емин е злоупотребил със служебно положение

В Комисията по защита в Народното събрание са получени публично резултатите от инспекцията в " Пирогов " по проблема " Емин ", заяви ръководителят на комисията Христо Гаджев.

 

Той отбелязва, че тя е завършила на 31 август и е със следното умозаключение:

" Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. господин Мустафа Емин е показал вербална експанзия, със спокоен звук, по отношение на чиновниците на УМБАЛСМ " Н.И. ПИРОГОВ " ЕАД и е направил корист със служебно състояние. "

 

Във „ Facebook “ депутатът отбелязва, че документите са изпратени на членовете на комисията за сведение.

 

„ Очаквам, въпреки и безпределно закъсняла, реакция от управленията на Политическа партия и Демократична България, министър Тагарев, и премиера Денков “, написа още Гаджев.

 

По-рано през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев излезе с първи коментар след абсурда с неговия консултант.

 

„ Случаят е доста противен. Той беше иницииран от пост в персонален профил, който по-късно беше препубликуван на уеб страницата на „ Пирогов ”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя консултант и това, което беше в началото оповестено. Те се разминават доста значително. Много прочувствена беше реакцията на всички – и на медиите, и на жителите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се срещна с обстоятелствата ”, сподели той.

 

Припомняме, че от незабавната болница упрекнаха Мустафа Емин, че е заплашвал личния състав на лечебното заведение, с цел да прегледат детето му преди различен пациент.

Преди дни здравна сестра в " Пирогов " описа, че Емин вдигнал скандал и изискал непознато дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да вкарат неговото.

 

По-късно Мустафа Емин се извини и разказа случая в собствен пост.

Детето ми пада и разрушава челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болничното заведение в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов към 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Това написа съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

 

Междувременно военният министър Тодор Тагарев изиска с писмо от здравния министър да извърши инспекция дали дават отговор на обстоятелствата, изнесените във фейсбук страницата на болничното заведение изказвания, кой е взел решение информацията да бъде оповестена там и кой е админ на страницата.

 

Партийна инспекция ще ревизира нарушил ли е етичните правила Мустафа Емин. От групировката " Движение Да, България " обясниха, че са получили сигнал за случай със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на защитата също излязоха със позиция по отношение на случая.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР