В коментар за в. „Ю Ес Ей Тудей“ турският външен

...
В коментар за в. „Ю Ес Ей Тудей“ турският външен
Коментари Харесай

Чавушоглу: Политиката на Тръмп към Турция е самоунищожителна

В коментар за в. „ Ю Ес Ей Тудей “ турският външен министър Мевлют Чавушоглу дефинира като „ самоунищожителна “ политиката към Турция на американския президент Доналд Тръмп.
„ Имайки за цел подкопаване на стопанската система на съдружник, с цел да отбележиш точки във вътрешната политика, е надълбоко неправилно. " " Отчуждаването на съдружник, с който вашата страна споделя жизненоважни национални ползи, е самоунищожително ", сподели Човушоглу, представен от БГНЕС.
След като подсети за основните функции на Турция в НАТО, министърът продължи: " Икономическите наказания, които държавното управление на Тръмп постанова на Турция, обаче, са подготвени да разрушат всяка атмосфера на съдействие - макар че световните закани изискват да укрепим, а не да отслабваме връзките, които ни обвързват дружно “.
Чавушоглу изброи Сирия и и битката против „ Ислямска страна “ като две основни области на съдействие сред двете страни.
Турската въздушна база " Инджирлик " е хазаин на американски бойци, които служат на фронтовата линия на битката против ИД. “ Турският министър акцентира смисъла въз основата, чието разположение „ слага съюзническите сили с часове по-близо от други бази в района “.
Чавушоглу отхвърли решението на Тръмп да удвои митата на Съединени американски щати за редица турски артикули, като наложи наказания на двама турски министри по ареста на свещеник Андрю Брънсън.
" Това неразумно ескалиране би трябвало да спре. Съединени американски щати и Турция може да имат разнообразни възгледи по значими въпроси, само че ние стратегически се привеждаме в сходство по необятен кръг от други. В името на всички ни би трябвало да преглеждаме нашите различия с дипломация, а не с закани и провокации. с ангажимент към обстоятелства и вероятност ", заключи Чавушоглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР