В коментар за агенция "Интерфакс", цитиран от Би Би Си,

...
В коментар за агенция "Интерфакс", цитиран от Би Би Си,
Коментари Харесай

Руски войски започнаха изтегляне от границата с Украйна

В коментар за организация "Интерфакс ", представен от Би Би Си, представителят на съветското Министерство на защитата Игор Конашенков сподели, че дивизии от военните окръзи на юг и на запад, които са приключили задачите си, през днешния ден ще се върнат в своите гарнизони. Друго огромно обучение в района би трябвало да завърши на 20 февруари. Русия е разположила към 130 000 бойци покрай границата с Украйна и към 30 000 бойци, участващи във военни учения в Беларус.
В резултат на новината рублата се повиши за повторно през послените 24 часа, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров споделиха, че няма да има боен удар по Украйна и че са подготвени да продължат дипломатическия разговор със Запада. Съединени американски щати предизвестиха, че огромната съветска инвазия може да стартира още в сряда. Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова разяснява в Telegram, че ''15 февруари 2022 година ще влезе в историята като деня на неуспеха на западната военна агитация.Те бяха опозорени и унищожени без нито един изстрел''.
Външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс обаче съобщи, че държавното управление към момента има вяра, че нашествието в Украйна ще се случи, макар уверенията на съветския външен министър, че опциите за дипломация не са се изчерпали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР