В Колпашевски район на Русия служителите на полицията, реагирали на

В Колпашевски район на Русия служителите на полицията, реагирали на ...

Полицаи отидоха да спасят семейство от агресивен полтъргайст, но той нападна и тях.

В Колпашевски район на Русия служителите на полицията, реагирали на необичаен сигнал на обитател на жилище в селището Маракс, се обърнаха за помощ към свещеници. Според доклада на началника на РУ на МВР на Русия за Колпашевски район Александър Будник, в понеделник през деня обитател на частен дом е подал сигнал за това, че в дома им „се случва нещо странно, включително и летене на ножове“. Когато полицаите пристигнали на мястото, то те видели, че в дома цари пълен хаос: всичко било разхвърляно, мебелите преобърнати, а в една от стените на кухнята бил забит нож.

По думите на живущите в дома, два дни подред в жилището им летят предмети, мебелите падали, при което дори в присъствието на полицаите полтъргайстът продължил да палува – паднал шкаф, от празна стая излетяла пръчка, а от полица паднали книги. Както пише в рапорта, без да намерят рационално обяснение за случващото се, полицаите се обърнали към свещеници, които поканили в проблемния дом, за да го осветят и освободят от злите сили.

Секретарят на Колпашевската епархия, йеромонах Симеон Койнов потвърди пред кореспондента на Tomsk.ru, че всичко, което е написано в рапорта на полицията, е истина. Свещенослужителите действително по-рано били провели осветяване на дома и дори останали там да пренощуват.

„В рапорта кратко и лаконично е отразено всичко, което наистина се с случвало в този дом. На нас вчера паралелно ни се обадиха и от полицията, и роднини на юношата, живеещ в този дом. Свещенослужител от Колпашевската епархия посети семейството, поговори с детето, с родителите, помоли се. Той също е бил свидетел на всички онези неща, които са описани в рапорта. След пристигането на свещеника така наричаният „полтъргайст“ се е кротнал, но след това явленията се възобновили. Ние взехме категорично решение да помогнем на това семейство и да положим максимални усилия да прогоним злите сили от този дом. Препоръчахме на семейството да дойде в храма за беседа“, разказа източник на агенцията.
 

 

Източник: blitz.bg