В коледното утро заслужаваме малко радост и по-специална закуска, която

...
В коледното утро заслужаваме малко радост и по-специална закуска, която
Коментари Харесай

3 рецепти за перфектната Коледна закуска


В коледното утро заслужаваме малко наслада и по-специална закуска, която да споделим с обичаните си хора. Независимо дали сте домакини на фамилно събиране или се наслаждавате на уютна заран с най-близките си, добре плануваната коледна закуска може да даде идеалния звук за деня. Ето три възхитителни хрумвания, с които да превърнете коледната си закуска във апетитен празник.
Празнични палачинки


Започнете коледната заран с празнична палачинкова закуска, която ще накара всички на масата да се облизват. Превърнете обичайните палачинки в празнични изкушения, като добавите сезонни съставки и изобретателни топинги.

Необходими артикули:

примес за палачинки или домашно приготвено тесто
канела и индийско орехче за топъл празничен мирис
шоколадов чипс, сушени боровинки или нарязани ядки за текстура
бита сметана, кленов сироп и пудра захар за гарнитура

Пригответе тестото за палачинки съгласно инструкциите. Добавете щипка канела и индийско орехче, с цел да придадете празничен усет. Разбъркайте шоколадови стърготини, сушени боровинки или нарязани ядки за спомагателна текстура. Изпечете палачинките до златистокафяво. Отгоре сложете щедро количество бита сметана, капка кленов сироп и поръсете с пудра захар. Поднесете тези възхитителни палачинки в празнична паница или поднос, като създадете образно прелъстителен и апетитен център на масата с коледната закуска.
Френски тост с яйчен коняк


Яйченият коняк не е единствено за отпиване край камината, той може да бъде и основната съставна част в една декадентска и ароматна рецепта за френски тост. Тази коледна версия на класическата закуска прибавя нотка празнично въодушевление към сутринта ви.

Необходими артикули:

нарязан на половинки самун
3 яйца
половин чаша мляко
3 с. л. коняк
дестилат от ванилия
смляно индийско орехче
канела
пудра захар за поръсване
кленов сироп за сервиране

В купа разбийте дружно яйцата, млякото, екстракта от ванилия, смляното индийско орехче и канелата, с цел да получите сместа за яйчен коняк. Потопете всяка филийка самун в сместа за яйчен коняк, като се уверите, че е изцяло покрита. Изпържете накиснатите филийки самун в тиган до златистокафяво от двете страни. Преди сервиране поръсете с пудра захар. Сервирайте топли с капка кленов сироп. Този френски тост с яйчен коняк сигурно ще се хареса на фамилията ви с богатия си и кремообразен усет на яйчния коняк.
Коледен утринен бар с парфета


За по-лек и по-протеинов вид на коледната закуска, помислете за основаването на апетитен бар с парфета. Можете даже да оставите гостите сами да си го създадат, като предоставите нужните съставки. Ето нашето предложение, като продуктите са съгласно мечтаното количество:

Необходими артикули:

кисело мляко
мюсли
пресни горски плодове (ягоди, малини, боровинки)
нарязани ядки (бадеми, орехи или пекани)
мед или сироп от агаве за поръсване
натрошен кокос
стърготини от черен шоколад

Подредете киселото мляко, мюслито и разнообразни топинги в обособени купички. Осигурете празнични купички или чаши за сформиране на парфетата. Поканете всеки да сътвори свое лично. Полейте с мед или сироп от агаве за малко повече наслада. Барът с парфета за коледна заран освен прибавя здравословен и ободрителен вид към закуската, само че и предизвиква взаимоотношението.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР