В коледното си обръщение германският президент призовава сънародниците си към

...
В коледното си обръщение германският президент призовава сънародниците си към
Коментари Харесай

Германският президент: “Държавата не може да се ваксинира вместо вас“


В коледното си послание немският президент приканва сънародниците си към повече отговорност във времената на пандемия и жигосва деянията на ненавист и експанзия. „ Ние сме една страна ", споделя Щайнмайер.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер

„ В изискванията на народна власт не сме длъжни да се придържаме към единно мнение. Но дано помним, че сме една страна! Трябва да сме в положение да се гледаме в очите и след пандемията. И желаеме да живеем дружно и след пандемията ", се споделя в коледното послание на. То по традиция се излъчва по малкия екран вечерта на 25-и декември.

За здравомислие и отговорност в изискванията на пандемия

Както се акцентира в текста - в сегашната обстановка има място и за спорове, и за неустановеност, и за боязън, за които не е неразрешено да се приказва. „ Решаващото е по какъв начин приказваме за това - в фамилията, с приятелите, пред обществеността. Разочарованието, раздразнението, отчуждението и даже откритата експанзия се ширят към този момент две години - усещаме го ", признава Щайнмайер.
Редакцията предлага
Той благодари на хората, които през всички отминали месеци са показали здравомислие и отговорност и приканва към отговорност всеки обособен човек. „ Държавата не може да си постави защитна маска вместо вас, нито може вместо вас да се имунизира. Не - това зависи от нас, от всекиго! ", акцентира президентът.

По-нататък президентът отбелязва, че в обществото би трябвало да се откри ново схващане за това какво е доверие, независимост и отговорност. „ Да не би свободата да е в шумния митинг против всяко предписание? И дали от време на време свободата не значи, че би трябвало да се ограничаваш поради отбраната на свободата на другите? ", пита Щайнмайер.

За взаимност и поддръжка на нуждаещите се

С взор към изтичащата 2021-а година Щайнмайер напомня за трагичните катаклизми, предизвикали тъга и големи вреди:. Същевременно той отбелязва, че мислите му са ориентирани към военнослужащите, завърнали се по домовете си от Афганистан, и към хората, останали в тази страна, принудени да живеят там в доста тежки условия. Президентът на Германия показва безпокойствие и във връзка с обстановката в други спешни район, в това число във връзка със сегашната конюнктура в Източна Европа.

По думите на Щайнмайер, неговите мисли са ориентирани и към немските гласоподаватели, дали своят вот на последните парламентарни избори. „ Сега доста хора с любознание, само че и с вяра гледат към, което има намерение да направи доста за богатството на страната ", отбелязва в края на коледното си послание немският държавен глава.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР