В кои страни предпочитат да пътуват европейските туристи? В челната

...
В кои страни предпочитат да пътуват европейските туристи? В челната
Коментари Харесай

В кои страни предпочитат да пътуват европейските туристи

В кои страни избират да пътуват европейските туристи? В челната тройка са Испания, Италия и Франция, сочат данните на европейската статистическа работа " Евростат ", която сформира поредност графики с трите най-желани туристически дестинации общо за Европейски Съюз и за всяка страна по настрана по данни за 2015 година

Всъщност всеки четвърти от 10 жители на Европейски Съюз въобще не пътува зад граница по време на ваканцията си, а половината от тях споделят, че аргументите са финансови. Мнозинството от пътуващите пък - 58.3% не напущат територията на Евросъюза. Най-желани по време на почивката са Испания - 5.2%, Италия - 2.4% и Франция - 2.2%. Трите водещи дестинации отвън Европейски Съюз пък са Турция и Съединени американски щати, за където са по 13 на 100 от пътуванията и Швейцария - всяко десето.

Средно на отмора в Европейски Съюз жителите му харчат по 85 евро дневно като максимален разход се прави в Естония - 129 евро, а минимален в Словакия - 46 евро.


Кои са топ дестинациите на най-пътуващите народи в Европа

Топ 3 в желанията на най-пътуващите европейци - германците, са Испания, Италия и Австрия. В Испания немските туристи прекарват приблизително по 8.9 дни като харчат по 106 евро приблизително дневно. Почивката в Италия продължава приблизително по 7.2 дни при дневен бюджет от 97 евро, а в Австрия - по 94 евро за 5.3 дни.

Интересен статистически подробност е, че 46.7% от германците не напущат страната си.

За разлика от тях едвам 36.2% от британците остават на Острова през почивката си. 11.5% избират още веднъж Испания, 6.6% прекарват времето си във Франция, а 4.7% - в Съединени американски щати. Пътуванията зад океана са най-продължителни - приблизително за две седмици и най- разточителни финансово - приблизително по 93 евро дневно. Лидерът Испания задържа английските туристи приблизително за 9.2 дни, а дневният бюджет е 68 евро.

Къде почиват жителите на най-желаната туристическа дестинация

Четирима от всеки петима жители на самата Испания остават през ваканцията в личната си страна. Сред пътуващите в чужбина най-популярни са Франция, Англия и Италия.

В Испания най-многобройни, оставащи най-дълго, само че харчещи минимум са британците. На второ място са германците, а на трето - французите.

Какви са данните за България

България не попада в топ 3 най-желани дестинации на нито една от европейските страни. Дори и за румънците по-желани са Италия, Испания и Гърция.

Според данните на " Евростат " 73% от българите през ваканцията си остават в България. Най-популярната дестинация за отмора е Гърция, предпочетена от 7%. Средно за нощувка там българските туристи отделят 47 евро, а престоят продължава 5.9 дни. На второ място е Турция с 4% от туристите, отделящи по 57 евро за 4.9 нощувки. Трета е Германия с 3.5% от пътувалите. Средният престой е 12.1 дни, само че бюджетът за нощувките е стеснен на 35 евро.

Средно задграничният екскурзиант остава за 4 нощувки в България като отделя по 30 евро за задачата. Най-масовите туристи са германците - 10.9 на 100, следвани от румънците - 6.8%, а руснаците са трети - 6.3%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР