В книгата си Усмихни се, човече!“ актьорът Георги Мамалев споделя

...
В книгата си Усмихни се, човече!“ актьорът Георги Мамалев споделя
Коментари Харесай

Георги Мамалев: Понякога зависи от нас как ще изживеем живота си – с усмивка или с тъга

В книгата си „ Усмихни се, дребосъче! “ артистът Георги Мамалев споделя радостни случки от детството си, от учебното заведение, от казармата, даже от фамилната кухня. Премиерата на книгата е на 4 юни, от 19:00 часа, Зала 42 на НДК. Входът е свободен.

Читателите ще научат по какъв начин преди да се наложи като артист е бил метеоролог и основен градинар. А също кой някогашен министър му е правил гипсов бюст, по какъв начин е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и за какво постоянно ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

 „ Книгата е лятна, приятна, занимателна, морска, има мемоари от Созопол, Бургас, тъй като там доста сме снимали. Там беше и на „ Оркестър без име “ базата – в Созопол. Книгата става и за ценителите на българския спектакъл и на българското кино, тъй като те ще разпознаят всички тези персони, които са гледали в доста филми, в театрални постановки. Това са обичани, огромни артисти. Ще им бъде забавно да се срещнат с истории, които не са знаели. Има и доста фотоси. Това е метод до известна степен да съживя загатна за тези огромни артисти “, показа Георги Мамалев в „ Хоризонт до обед “.

Книгата е написана в съавторство с Весел Цанков , публицист – хуморист и публицист.

„ Книгата е в стила „ Георги Мамалев “. Който най-малко един път е виждал Жоро - било на екрана, било на сцената - той знае какъв е стилът Георги Мамалев. Това е водопад от занимателни случки, водопад от смях. Разбира се, в този смях има и съществени моменти, малко носталгия… Тази книга не е единствено смешна. В нея има и много смисъл “, показа Весел Цанков.

Човек може да избере по какъв начин да изживее живота си, счита Мамалев.

„ Този откъслек от време, който ни е даден от Бога или от ориста, или от времето, той ще се състои. Въпросът е по какъв начин да го изживееш – дали с повече усмивка или да го изживееш с повече горест. Понякога това зависи от нас самите, освен от събитията, които са към нас “.

Най-голямата премия е да можеш свободно да излезеш на улицата и хората да те посрещнат с наслада, сподели още Георги Мамалев.

Усмивката и песента вървят ръка за ръка за артиста.

„ Пея… Живот и здраве да е. Вчера ми се обадиха от Бургаската филхармония, имат плат за един план с присъединяване на Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, моя благосклонност, други артисти. Проект, който е предопределен за младата аудитория “, разкри в ефира на „ Хоризонт “ Мамалев.

В звуковия файл можете да чуете цялото изявление на Савелина Савова с Георги Мамалев и Весел Цанков.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР