В книгата си 301 интелигентни отговора на трудни въпроси за

В книгата си 301 интелигентни отговора на трудни въпроси за ...

Вижте пет въпроса на интервю за работа и правилните отговори.В книгата си "301 интелигентни отговора на трудни въпроси за интервю” Вики Оливър казва, че търсещите работа трябва да третират интервютата като финален изпит, който граничи с "психологическо източване." Сайтът Business Insider подбра някои от най-трудните въпроси в книгата, придружени от интелигентни отговори, които ще ви помогнат да оцелеете в последния кръг на предизвикателството търсене на добра работа.

Въпрос от мениджъра към кандидата: Искате ли да заемете моята позиция?

Отговор: Може би след около двадесет години, но тогава подозирам, че вие ще управлявате цялата компания и ще се нуждаете от добър, лоялен човек, които да ви помогне в управлението на този отдел!

Въпрос 2: Какво ще стане, ако работите тук в продължение на пет години и не бъдете повишени? Много от нашите служители не получават повишение. Това ще ви разочарова ли?

Отговор: Аз считам себе си за амбициозен, но аз съм също така и практичен. Докато продължавам да се уча и да раста в рамките на моята позиция, ще бъда щастлив. Различните компании насърчават хората с различни темпове и начини, а аз съм уверен, че работата за вас ще продължи да ме мотивира за няколко години напред.

Въпрос 3: Вие сте сменили доста работи преди. Защо трябва да ви позволим да експериментирате в нашата компания?

Отговор: Вярвам, че съм по-добър служител, защото съм натрупал доста разнообразни умения. Тези умения ми помагат да решавам проблемите творчески.

Въпрос 4: Вие сте със специалност "Философия". Как ви подготви тя за тази кариера?

Отговор: Философията не ме подготви за кариерата в областта, в която работя. Но тя ме подготви за перспективите пред мен. Тя ми помогна да разбера себе си, както и да разбера коя е най-правилната кариера за мен.

Въпрос 5: Искате да ми кажете, че сега сте на 40 и сте готови да започнете работа на ниска позиция само за да влезете в нашата компания?

Отговор: Понякога трябва да предприемеш крачка назад, за да задвижиш кариерата си напред. Влизането на ниско ниво тук ще ми позволи да науча вашия бизнес от нулата. Кариерата е толкова различна от предишната, че бих искал да имам възможността да започна отначало в тази област.

Източник: marica.bg