В клетките на главния мозък на здрав човек, вероятно живеят

...
В клетките на главния мозък на здрав човек, вероятно живеят
Коментари Харесай

Откриха признаци за това, че в мозъка може да има чревни бактерии

В клетките на основния мозък на здрав човек, евентуално живеят бактерии. Това стана ясно по време на годишния конгрес на Обществото на невролозите в Съединени американски щати, където бяха показани фотоси с висока резолюция, направени под микроскоп.
" Благодарение на фотосите, направени под електронен микроскоп, учените открили, че в астроцитите - клетките, които оказват помощ на невроните, а също по този начин в някои неврони живеят бактерии, които се срещат в червата.
Бактериите са били открити в мозъка, както на здрави хора, по този начин и на заболели от шизофрения. Засега не е ясно каква роля играят микроорганизмите - позитивна, негативна или неутрална, написа испанското издание АВС.
Изследването е осъществено от Розалинда Робъртс, Кортни Уокър и Чарлин Фармер от университета в Алабама.
Ръководителят на проучването акцентира, че става въпрос за предварителни заключения и е допустимо бактериите да са били пренесени в образците при подготовката на тъканите за летописи. Ако обаче изводите се потвърдят откритието може да покаже тясна връзка сред микроорганизмите и основния мозък.
Смята се, че мозъкът е предпазен от хематоенцефалитна преграда, която не пропуща субстанции и кафези от другите елементи на организма.
" Известно е, че някои вируси и бактерии, преодолели тази преграда, провокират възпалителни реакции, които може да имат съществени последствия ", припомня АВС.
От изданието привеждат и детайлности за проучването - бактериите са били открити в проби от мозъка на 34, наскоро умряли хора. Половината от тях били здрави, а останалите имали диагноза шизофрения. Ръководителят на проучването е разкрила бактерии и в мозъка на здрави мишки. Откритите бактерии са били от типа Firmicutes, Proteobacterias и Bacteroidetes. Според Розалинда Робъртс те са могли да попаднат в мозъка през кръвоносната система, нервите или носа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР