В класните стаи са се върнали 66 процента от учениците

...
В класните стаи са се върнали 66 процента от учениците
Коментари Харесай

В класните стаи са се върнали 66% от учениците от 5-и до 12-и клас, област Ловеч е с най-висок брой

В класните стаи са се върнали 66 % от учениците от 5-и до 12-и клас, като област Ловеч е преди всичко с най-голям брой минали в присъствена форма на образование - над 70 %. Това заяви пред публицисти в Ловеч заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28905
" Бих апелирала родителите да имат доверие в науката и на изискванията, които сътворяваме като Министерство на образованието и науката /МОН/, да попълнят декларациите за тестване на децата им и да преминат в присъствено образование. Нищо не може да размени класната стая и работата лице в лице, когато желаеме да реализираме освен качествени просветителни резултати, само че и насърчаване на умения и социализация на учениците ", уточни заместник-министърът.

По думите ѝ тестовете са обезпечени, идват ритмично, има и нови поръчки. Това, което е в склада в село Лозен, е разпределено, уточни заместник-министърът.

Тя добави, че от МОН са обезпечили спомагателни средства за учебните заведения, които са за коронавирус ограничения и тестването на учителите, които нямат зелен документ.

Гайдарова сподели още, че имунизационният развой измежду учителите гладко се усъвършенства, като в другите области процентът варира сред 50 и 60. От учениците шест % са със зелен документ, т. е. имунизирани или преболедували.

Заместник-министър Гайдарова уточни, че образованието от разстояние в електронна среда се е подобрило от началото на коронавирус рецесията. Има нужната технология, платформи, обучителни материали, национална електронна библиотека, подпомагане от районните ръководства, методическа поддръжка, подготвени учители, които да основават и лични електронни материали, тъй че образователният развой на процедура не е спирал.

Мария Гайдарова участва в Ловеч на гала по първа копка на построяването на нов образователен корпус в Профилирана езикова гимназия " Екзарх Йосиф Първи " в града.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28905  Имунизираните в област Ямбол са се нараснали до 25% Имунизираните в област Ямбол са се нараснали до 25%  Спипаха премиерката на Финландия да купонясва в дискотека, когато би трябвало да е под карантина Спипаха премиерката на Финландия да купонясва в дискотека, когато би трябвало да е под карантина  Млад мъж издъхна след имунизация в Хърватия Млад мъж издъхна след имунизация в Хърватия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР