В Китен отчитат наплив на работници за летния сезон. Интересът

...
В Китен отчитат наплив на работници за летния сезон. Интересът
Коментари Харесай

Наплив на работници за летния сезон в Китен

В Китен регистрират напор на служащи за летния сезон. Интересът на искащите да се записват в морското градче за сезонен личен състав, локалните хора изясняват с изборите наесен и познатата скица " Изборен туризъм ".

За регистрацията на " изборни туристи " алармира кметът на Китен в персоналния си профил в обществените мрежи. В курортното градче всекидневно на избори гласоподават 600-650 гласоподаватели. Само за последния месец нови поданици на Китен са станали към 35 души. На адреса на този ресторант, да вземем за пример, има записани 7.

Появата на непознати хора в пустия още курорт не остава незабелязана от локалните хора. Те изясняват, че пред Кметството стопират седем- осем индивида след това се качват и се записват, само че никой не знае какви са тези хора.

" Лятото стартира края на юли по принцип, даже и 15-ти да е, един месец август е туризмът, още от в този момент ги записват като личен състав ", споделя Милен Лалов, локален жител на Китен.

Според Дора Павлова – деловодител в кметство, предходната година не е имало подобен напор, само че в този момент има засилен интерес.

В една от почивните бази с новорегистрирани 7 души не откриваме никой, даже и надзирател. В друга кандидат-работниците също ги няма.

Катя Вълчева – кмет на Китен, изясни че има новорегистрирани хора от Сливен, Ямбол, Кюстендил и Чирпан. Според нея обаче не е нормална процедура да се записва личен състав.

В края на април изтича шестмесечният период за уседналост на изборите. От Областната администрация разясниха, че ще създадат инспекция откакто получат формален сигнал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР