В Китай започна още по-мащабно и агресивно прилагане на политиката

...
В Китай започна още по-мащабно и агресивно прилагане на политиката
Коментари Харесай

Китайските производители на процесори решиха да се откажат от вносните материали

В Китай стартира още по-мащабно и " нападателно " използване на политиката на цялостна подмяна на вносните материали за произвеждане на процесори на фона на комерсиалните наказания на Съединени американски щати, съобщаваNikkei Asia.

Така да вземем за пример, водещите китайски производители на чипове Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) и ChangXin Memory Technologies (CXMT) се обърнаха към разработчиците на микросхеми, които употребяват техните индустриални услуги, с молба да изберат за тях, да ревизират и внедрят технологии на локални снабдители на платки, химикали, газове и други материали за производството на чипове. SMIC създава процесори, а CXMT - DRAM.

Вендорите възнамеряват да се откажат от доставките на западните си сътрудници заради непрекъснатите ограничавания за експорт от страна на Съединени американски щати. Китайските компании са принудени да създадат това, защото са включени в " черния лист " на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Ето за какво стремежът към локализация излиза отвън рамките на напъните за потребление на огромно количество китайско съоръжение за произвеждане на чипове - сегмент, директно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР