В Китай ситуацията с криптовалутите започна да се изостря твърде

...
В Китай ситуацията с криптовалутите започна да се изостря твърде
Коментари Харесай

Китайците започнаха да разпродават оборудването си за добив на биткойни

В Китай обстановката с криптовалутите стартира да се изостря прекалено много и от ден на ден китайци започнаха да продават своята техника за рандеман на цифрова валута посредством другите търговски платформи.
Китайското държавно управление забрани криптовалутните тържища и от ден на ден китайци губят предпочитание за рандеман и продават своята електроника. Така да вземем за пример, китайски майнър от град Ухан продава в Alibaba 50 дънни платки при цени, доста по-ниски от пазарните.

В съответната уеб-страница на ритейлъра се споделя, че дъната са създадени през месец юни тази година и са употребявани единствено два месеца.



Продавачът споделя, че е решил да продаде оборудването си, тъй като в Китай се чака цялостната възбрана на криптовалутите и оповестяването на биткойните за противозаконни. Има и доста случаи, при които още веднъж китайски експерти закупуват тази електроника, най-вече графични процесори и ASIC, и построяват фермите си в чужбина.

Китайските медии смятат, че възбрана на криптовалутите не се чака, тъй като настоящето състояние на нещата в действителност е комфортно за страната. Биткойн добивът стартира да се изнася отвън Китай и китайските майнъри печелят зад граница задгранична валута, която по-късно се завръща в Китай във тип на юани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР