В Китай ще покажем цялата история на България до XIV

...
В Китай ще покажем цялата история на България до XIV
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: В Китай показваме връзките на прабългарите с тези земи

В Китай ще покажем цялата история на България до XIV век, само че ще подчертаваме върху връзките, които прабългарите са имали още в края на остарялата епоха и началото на новата епоха с тези земи. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ археологът проф. Николай Овчаров по отношение на плана „ Мисия България “, популяризиращ българското културно-историческо завещание в разнообразни елементи на света. „ Прабългарите са били част от империята Хунну, която е воювала цели епохи с Китай. Между другото Великата китайска стена или най-малко първите ѝ елементи са издигнати имено против хуните или по-скоро против империята Хунну, тъй като в тази голяма страна са влизали доста нации. Акцентът ще бъде на тази тематика “, описа археологът.
„ Навсякъде нашите дипломати са на извънредно високо равнище и доста добре провеждат нашите презентации и лекции. Доколкото разбирам в Китай ще се открие Българистичен център и нашата презентация ще бъде кулминационната точка на това “, акцентира проф. Овчаров.
По думите му в Пекин ще бъде проведена и кръгла маса по отношение на Българското председателство. „ Попитаха ме каква тематика считам, че ще бъде добре да се преглежда. Няма подозрение – културно-историческия туризъм. Всички ние виждаме какъв брой старания се поставят, с цел да се привлекат туристи от Азия и изключително от Китай, тъй като това е един изобилен капацитет. В тази кръгла маса, както и в самата презентация ние ще се опитаме да покажем на китайците какъв брой забавни неща има в България. В страната, която е трета, след Гърция и Италия, по брой исторически монументи на своята територия “, разяснява проф. Овчаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР