В Китай откриха най-сложния пътен надлез в света на 5

...
В Китай откриха най-сложния пътен надлез в света на 5
Коментари Харесай

Откриха най-сложния надлез в света (СНИМКА)

В Китай откриха най-сложния пътен надлез в света на 5 равнища, с 20 изхода и обща дължина над 16 км. Строителството на надлеза " Хуанджууан " е почнало през 2009 година и е завършило единствено преди няколко дни, на 31 май. Той се намира в Чонгкинг, югозападен Китай, оповестяват локални медии. Новото пътно оборудване е оставило интернет потребителите в страната комплицирани, а множеството считат, че надлезът ще бъде огромно предизвикателство за всяка навигационна система. Отделно, че на оповестените фотоси не се виждат пътни знаци.

В противоположното се пробва да ги убеди проектантът на надлеза Лиу Банджун. Според него този тип надлез е нужен, тъй като свързва три автомагистрали, а водачите могат да извърнат в границите на 10 минути, в случай че поемат неправилен маршрут.



Лиу счита, че боядисването на пътища в разнообразни цветове може да не се вписва добре в околната среда, само че ще помогне на водачите да намерят верния маршрут.

Проектирането на пътното съоражение е лишило пет години на Лиу и неговия екип, а строителството му е осъществено за седем години.

Източник: trud.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР