В Китай малки автономни роботи, които се придвижват върху колелца

...
В Китай малки автономни роботи, които се придвижват върху колелца
Коментари Харесай

Роботи доставят колети и храни в Китай

В Китай дребни самостоятелни роботи, които се придвижват върху колелца и са снабдени с джипиеси, камери и радари, започнаха да доставят пратки и храни, съобщи Франс прес.

В Пекин тези машини с форма на куб в жълто и черно и с размери на дребна пералня кръстосват из алеи в първокласен квартал под погледите на сюрпризирани минувачи. Придвижвайки със скорост към 3 км/ч, роботите доставят питиета, плодове и чипс от близкия магазин.

„Слабото им място е, че не могат да доставят непосредствено пред вратата на жилището, както това вършат доставчиците“, съобщи клиентка, която преди малко бе получила плик с кашу в квартал в предградие на китайската столица.

Услугата се прави чрез апликация върху смарт телефон – потребителят сортира продуктите за доставка, показва адреса си и заплаща онлайн.

Служител в магазина слага стоката в робота, който за 3-4 минути идва пред постройката, ситуирана на към 200 метра. Потребителят употребява смарт телефона си, с цел да отвори „багажното отделение“ на робота и да вземе стоката.

В Китай – най-големият пазар за онлайн търговия в света, 52 на 100 от жителите правят покупки посредством смарт телефоните си минимум един път седмично, съгласно данни на консултантската компания ПрайсуотърхаусКупърс (PWC).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР