В Китай е установено, че COVID-19 причинява трайно увреждане на

...
В Китай е установено, че COVID-19 причинява трайно увреждане на
Коментари Харесай

Откриха необратими последствия от коронавируса, за оцелелите е рано да се радват

В Китай е открито, че COVID-19 предизвиква трайно увреждане на белите дробове и имунната система на индивида. Това значи, че даже оздравял човек в бъдеще може да има здравословни проблеми.

Тази информация е предоставена от китайското издание Global Times, позоваващо се на лекари в Университетската болница в град Ухан, написа "Поглед инфо ".

„ Ефектът на COVID-19 върху човешкото тяло е сходен на комбинацията от ТОРС и СПИН, защото той вреди и на белите дробове, и на имунната система “, споделя Пен Джонг, шеф на отделението за интензивно лекуване в болница “Джоннан” към Университета в Ухан.

Кошмарни заключения след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

Според лекаря аутопсията демонстрира съществено увреждане на белите дробове и имунната система при жертви на COVID-19.

По-рано китайските експерти по правосъдна медицина направиха девет аутопсии на пациенти с COVID-19. Те откриха увреждане на белите дробове и разгласиха изследването си в научно списание.

Експертите са заключили, че COVID-19 провокира възпалителна реакция, която поврежда дихателните пътища и белодробните алвеоли.

„ Въз основа на резултатите от проучването, мисля, че най-важното нещо е да се вземат ограничения в ранен етап на болестта, с цел да се защитят белите дробове на пациентите от необратима фиброза”, споделя Пен Джонг.

Според него броят на смъртните случаи в Китай може ненадейно да се усили. Някои пациенти в Ухан са издържали един месец, само че към момента са изложени на риск и могат да умрат когато и да е.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР