В Китай бивш член на Политбюро на Китайската комунистическа партия

...
В Китай бивш член на Политбюро на Китайската комунистическа партия
Коментари Харесай

Член на Политбюро ще лежи за подкуп до края на дните си

В Китай някогашен член на Политбюро на Китайската комунистическа партия бе наказан на пожизнен затвор за рушвет. Сун Чженцао бе считан за един от младите и доста надеждни политици допреди година, заяви централната китайска телевизия.

Той обаче е бил махленски в приемане на рушвет от 26 милиона $, свален от всички заемани постове и предаден на съд. Обвиненията към него са за корист със служебно състояние, приемане на рушвет, както и обезпечаване на привилегии за трети лица.

Чженцао е заемал постовете министър на селското стопанство на Китай, член на Политбюро на ККП, партиен секретар на град Чунцин. Обвиняемият е признал осъществените от него закононарушения и е декларирал, че няма да апелира присъдата, включваща с изключение на пожизнен затвор, конфискация на цялото му имущество и изключване от партията.

В рамките на битката с корупцията в страната през интервала 2013-2017 година в Китай са били осъдени и наказани 1.34 милиона служители, забележителна част от които по висшите етажи на властта, заяви Дир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР