В Кишинев по инициатива на българското посолството в Молдова беше

...
В Кишинев по инициатива на българското посолството в Молдова беше
Коментари Харесай

В Кишинев отбелязаха Деня на Ботев

В Кишинев по самодейност на българското посолството в Молдова беше маркиран Денят на Ботев. На 2 юни тази година се навършват 144 години от гибелта на националния воин на България.

С цветя и венци пред паметника на българския бунтовник в молдовската столица се събраха българския дипломат Евгений Стойчев, дипломати от посолството, представители на българската общественост в Република Молдова, преподаватели от Българския колеж "Васил Левски ", сътрудниците на библиотеката "Христо Ботев ", историци и доста жители.

Движението в София спря в 12.00 часа в памет на Ботев

Българите в Молдова постоянно се събират да почетат паметта на огромния стихотворец и на починалите за свободата и независимостта на България. Тази година заради пандемията от COVID-19 събитието бе проведено за малко и в стеснен кръг, спазвайки ограниченията за опазването на здравето.

Посланик Стойчев и други участници на митинга, говорейки пред паметника за делото на Ботев и неговата чета, подчертаха, че всеки българин, който познава възприятието национализъм, би трябвало да знае, помни и популяризира подвига на българския боец, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР