В Кирил Петков не се видя нещо, което е доказателства

...
В Кирил Петков не се видя нещо, което е доказателства
Коментари Харесай

НСлС: Арестът на Борисов е Денят на престъпното безумие 2

В Кирил Петков не се видя нещо, което е доказателства по делото. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров пред Българска национална телевизия на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Според него ръководещите употребявали европейския основен прокурор Лаура Кьовеши с политическа цел.

По думите му с акцията ръководещите целели две неща - да санкционират и да упражнят принуда по някакъв метод към своя политически съперник и да дискредитират българската прокуратура на правилото " ние ги хващаме, те ги пускат ". Нещата, които се случват, са страшни и демонстрират, че изпълнителната власт се пробва да изземва пълномощия на прокуратурата, уточни Тодоров.

 Бойко Рашков: Ще проверяваме, ще споделяме и ще чакаме прокуратурата
Бойко Рашков: Ще проверяваме, ще споделяме и ще чакаме прокуратурата

За никого не е загадка, че ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи

Според него с ареста на Борисов има нарушение на държавността в България. Разследването на закононарушения е извънредно комплициран развой и хората не го схващат, те желаят зрелища, уточни Тодоров и добави, че правдивост не се получава посредством незаконосъобразни дейности.

" Законът не разрешава това нещо и аз бих го нарекъл денят на незаконното безумство 2. Настоящата изпълнителна власт желае да направи същото с прокурорите - да им подреди кой да бъде задържан. Ако в тази война победи изпълнителната власт, страната ще загуби. Това е ужасно и чудовищно ", безапелационен бе Ясен Тодоров.

Той изясни, че процедурите са доста тежко опорочени. Проверката, осъществена по Закона за Министерство на вътрешните работи от декември до март месец, не е завършила по законосъобразния метод. Ако има осъществено закононарушение, е било редно да рапортуват в СГП и прокурорът да образува досъдебно произвеждане, сподели още Тодоров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР