В Кипър е открит нов вариант на коронавируса. Той е

...
В Кипър е открит нов вариант на коронавируса. Той е
Коментари Харесай

Делтакрон - нов вариант на коронавируса открит в Кипър |

В Кипър е открит нов вид на ковид. Той е наименуван Делтакрон, защото е композиция от съществуващите Делта и Омикрон, оповестява БНР.

Той е разпознат в Лабораторията по биотехнология и молекулярна вирусология на Университета на Кипър, заяви нейният началник проф. доктор Леонтиос Кострикис.

До края на декември в нея са осъществени задълбочени генетични разбори на 1377 проби, в 25 от които е открит новият вид. Той се базира на генетичния декор на разновидността Делта, като съдържа и генетични разновидности на Омикрон, по тази причина е наименуван от учените Делтакрон /Deltacron/. По-често се среща при приети в болница с ковид пациенти.

Резултатите са част от епидемиологично изследване за разкриване на разновидности на ковид в Кипър, провеждано от Министерството на здравеопазването в съдействие с Университета на Кипър и биотехнологична компания.

Министърът на опазването на здравето Михалис Хаджипанделас приветства през днешния ден научното изобретение на кипърските учени, което съгласно него слага Кипър на картата на света по здравни проблеми.

Новият вид не е мотив за терзание, защото е композиция от две разновидности, които към този момент съществуват в страната, акцентира министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР