В киноконцертната зала "Радуга" на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" участниците в

...
В киноконцертната зала "Радуга" на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" участниците в
Коментари Харесай

Голям финал на Международната школа за театър и руски език

В киноконцертната зала "Радуга " на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия " участниците в Международната школа за спектакъл и съветски език "Театрална почивка - "Камчия 2018 " показаха своето прелестно заключително зрелище, резултат от двуседмичната им работа.
За втора поредна година "Камчия " бе хазаин на Международната школа, която се организира с поддръжката на Фонд "Русский мир " и с консултациите и поддръжката на Съюза на театралните дейци на Русия. В нея участваха надарени млади актьори с съветски корени на възраст сред 3 и 18 година от 12 страни. Един от главните моменти на плана е съхраняването и проучването на съветския език посредством формите на театъра. През тази година направлението съветски език се водеше от проф. Елизавета Хамраева - декан на Факултета за чужденци към Московския държавен педагогичен университет, а направлението спектакъл - от проф. Максим Михайлов - учител в театралната академия на Санкт Петербург. Занятията се организираха в пет групи. Новост бе групата за ранно развиване - за деца от 2 до 6 години, които работеха дружно с родителите си, а началник бе шефът на Училището за в допълнение обучение в Барселона Елена Рут. Друго ново направление бяха мастър-класовете на известни режисьори, които те водеха дружно с трупите си. През тази година това бяха Анжелика Валериевна и спектакъл "Театралика " от съветския град Саратов, които демонстрираха процеса на работа - извънредно значим както за участниците, по този начин и за режисьорите на детските театри зад граница.
Основател и началник на плана е Людмила Дробич, основател на спектакъл "Апрелик " във Франция, която получи Грамота за специфичен принос в съхраняването и проучването на съветския език.
Заключителното "дипломно " зрелище стартира с два видеоклипа, снимани от участниците в мастър-класовете по съветски език, които бяха употребявали неповторимата природа на "Камчия " за фон на съветска национална приказка. Публиката имаше опцията да се наслаждения и на театрални постановки, дело на участниците в Академията. Сърцата на феновете бяха пленени от младшата група, която изигра пиесата "Крокодил ". Децата от академията бяха подготвили също по този начин доста песни и танци, а публиката стана на крайници при осъществяването на известното парче на "Любе " "Позови меня ", изпълнено този път от прелестната Виктория от гр. Варна.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР