В киноконцертната зала Радуга“ на Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ участниците в

...
В киноконцертната зала Радуга“ на Санаторно-оздравителния комплекс Камчия“ участниците в
Коментари Харесай

Голям финал на Международната школа за театър и руски език в Камчия

В киноконцертната зала " Радуга “ на Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “ участниците в Международната школа за спектакъл и съветски език " Театрална почивка – " Камчия 2018 “ показаха своето прелестно заключително зрелище, резултат от двуседмичната им работа.

За втора поредна година " Камчия “ е хазаин на Международната школа, която се организира с поддръжката на Фонд " Русский мир “ и с консултациите и поддръжката на Съюза на театралните дейци на Русия. В нея вземат участие надарени млади актьори на възраст от 3 до 18 година, от 12 страни, които са с съветски корени. Децата учат непознатия език с формите на театъра. През тази година направлението Руски език се води от проф. Елизавета Хамраева – декан на Факултета за чужденци към Московския държавен педагогичен университет, а направлението спектакъл – от проф. Максим Михайлов – учител в театралната академия на Сакт Петербург. Занятията се организират в пет групи. Новост в плана е групата за ранно развиване – за деца от 2 до 6 години, които работят дружно с родителите си, а началник е шефът на Училището за в допълнение обучение в Барселона Елена Рут. Децата са в прелестната конюнктура на вилно населено място " Пирин “ в " Камчия “, което е основано особено за фамилен отдих. Друго ново направление са мастър класовете на известни режисьори, които те водят дружно с трупите си. През тази година това е Анжелика Валериевна и спектакъл " Театралика “ от съветския град Саратов, които демонстрират процеса на работа – извънредно значим както за участниците, по този начин и за режисьорите на детските театри зад граница. Един от главните моменти на плана е съхраняването и проучването на съветския език, посредством формите на театъра.

" Искам да благодаря на целия екип на " Камчия “, за високия професионализъм и изключителното отношение, с което подхожда към значимостта ни плана “, сподели по време на церемонията по закриване Людмила Дробич - началник на плана и основател на спектакъл " Апрелик “ във Франция. Тя благодари на Фонд " Русский мир “, Съюза на театралните дейци на Русия и СОК " Камчия “ с поддръжката, на които планът се реализира за втора поредна година.

От името на СОК " Камчия “ бяха връчени благодарствени грамоти на ръководителите на школите, взели присъединяване в " Театрална почивка - " Камчия “ 2018 “ – проф. Елизавета Хамраева, проф. Максим Михайлов, Елена Рут и Анжелика Валериевна. Грамота за специфичен принос в съхраняването и проучването на съветския език, получи създателят и началник на плана – Людмила Дробич.

Прекрасното " дипломно “ зрелище стартира с два видеоклипа, снимани от участниците и показващи резултатите от мастър-класовете по съветски език, водени от проф. Елизавета Хамраева. Талантливите ученици на школата бяха употребявали неповторимата природа на " Камчия “ за фон на съветска национална приказка. Публиката имаше опцията да се наслаждения на театрални постановки, готови от участниците в Академията. Сърцата на феновете бяха пленени от младшата група с началник проф. Максим Михайлов, която изигра постановката " Крокодил “. Децата от академията бяха подготвили доста песни и танци. Публиката стана на крайници при осъществяването на известната съветска ария " Позови меня “, изпълнена от прелестната Виктория от гр. Варна.

В края на спектакъла възпитаниците на Международната школа поздравиха всички посетители на комплекса с песента " Златна Камчия “. " Силно се надявам идната година да проведем школата още веднъж тук, в " Камчия “, при нашите прелестни другари “, добави Людмила Дробич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР