В кино класиката “Опасен чар, когато инспектор Ястребовски /в ролята

...
В кино класиката “Опасен чар, когато инспектор Ястребовски /в ролята
Коментари Харесай

След провала на преговорите с Фолксваген - сравниха Дончев с Ястребовски от Опасен чар

В кино класиката “Опасен сексапил ”, когато контрольор Ястребовски /в ролята e Тодор Колев/ посещава полулегален завод за произвеждане и експорт на гоблени, в комично наречената от режисьора ренесансова Флоренция на Софийска област, многозначително установи - “Без експерт, без консултант.... жална Ви майка ”.

Това твърди Ивайло Митков в собствен разбор за topnovini.bg. Публикуваме мнението му без редакторска интервенция:

" Дори в тези времена на планово социалистическо стопанство са били наясно че, с цел да постигнеш съществени стопански резултати са нужни съществени консултанти! Цели 40 години по-късно, в сякаш развитата пазарна стопанска система бележеща дълготраен и безвъзвратен растеж, екипът за договаряния с “Фолксваген ” главно е формиран от Вицепремиер - мъдрец, Архитект - авто експерт и радостен Президент - строител!

Това напряко си плаче за продължение на “Опасен сексапил ”, като несъмнено кастинг за основните функции не е нужен! Героите са повече от ясни.

В последните няколко дни се изрекоха доста отзиви на съществени стопански и политически анализатори, специалисти от автомобилната сфера и всички установяваха една съществена неточност! Липса на експертен метод, липса на консултанти на високо равнище, в едно със съществени лобисти. За похлупак на всичко, това е възкръсването на въпросния проектант Станиславов в нова роля! Специалист по преговорните и автомобилните въпроси.

Подобно на Ястребовски, който също възкръсваше с ново амплоа преди всяка случка.

Първо, дано си напомним коя е тази светла и толкоз значима персона за договарянията с “Фолксваген ”? Издател на автомобилни списания, които приключиха безславно и със съществени отговорности, към печатници и подизпълнители!

Главен проектант и архитект на ремонта на НДК, който с некомпетентната си работа изправи на нокти страната, цялата архитектурна колегия и изпълнителите на ремонта. Последните бяха подготвени да изоставен обекта прибързано, единствено и единствено да завърши този архитектурно-проектантски призрачен сън. Да не приказваме за подозрително околните и спорни връзки с предходния изпълнителен шеф на националния замък на културата, който сега е клиент на Темида. Също по този начин,  приказваме за “архитект ”, чиито права да упражнява специалността неслучайно бяха замразени. Този “експерт ” сега съставлява Българския авто клъстър и стои един до друг с Президента на РБ Росен Плевнелиев (22 януари 2012 година – 22 януари 2017 г.), Вицепремиера на РБ Томислав Дончев и в последна сметка преговоря, от името и за сметка на нашата блага родна страна, скъпи сънародници и клети данъкоплатци. Това не е призрачен сън!

Това даже не е глава от “Златния телец ”, в който Остап Бендер по занимателен метод мамеше де що види по пътя си! Това е действителност, чиято цена нашите деца ще платят заедно с лихвите! Може би се питате, по какъв начин попадна проектант Станиславов в челната тройка договарящи? Трябва да попитаме вицепремиера - мъдрец, който беше принципал и наблюдаващ на подготвителните стадии от ремонта на НДК. Именно, той е одобрявал и разписвал огромна част от документите на архитекта-автомобилист.

След като, Станиславов в последното си изявление съобщи че, една от аргументите да не бъдем предпочетени е неналичието на квалифицирана работна ръка, то дано се запитаме следното! Кой, в случай че не Вицепремиерът по икономическите въпроси дава отговор за това в България да има конкурентноспособност и квалифициран пазар на труда, когато пристигна време за стратегическите вложители. Цели 10 години е имал пред себе си Вицепремиерът-философ, да възнамерява, и да приготви стопанската система ни за това предизвикателство!

“Ценно време не губете, конски косми наскубете ”, споделя един хвъркат откъс от Илф и Петров, с което можем умерено да обрисуваме глупостта на обстановката с “Фолксваген ”, както и да запитаме! Аджеба, кого лъжете господа ръководещи, извинете - договарящи? ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР