В Киев започна първото дело срещу руски военнослужещ за убийството

...
В Киев започна първото дело срещу руски военнослужещ за убийството
Коментари Харесай

Първо дело срещу руски военен за убийство на цивилен в Украйна

В Киев стартира първото дело против съветски военнослужещ за убийството на цивилесн в Украйна, заяви уеб сайтът „ Настояшчее время “.

Пред съда застана 21-годишният сержант Вадим Шишимарин, пълководец на поделение. Той е упрекнат в убийството на невъоръжен 62-годишен гражданин на селището Чупаховка в Сумска област.

Убийството било осъществено на 28 февруари – 4 дни след началото на съветската експанзия в Украйна. Шишимарин умъртвил жертвата си с изстрел в главата, до момента в който той карал велосипед и говорел по телефона.

Подсъдимият бил в състава на колона на 4-а танкова Кантемировска дивизия от Московска област. Тя била разрушена от украинската войска. Шишимарин и още 4-ма военни откраднали частен автомобил и влезнали с него в Чупаховка. По пътя видели мъж, който се прибирал вкъщи с велосипед. Един от военните заповядал на Шишимарин да го убие от боязън, че може да заяви на украинските военни за групата съветски нашественици. Сержантът отворил прозореца на колата и прострелял цивилния единствено на няколко метра от вкъщи му.

Няколко дни по-късно групата била пленена от украинците.

Подсъдимият Шишимарин е застрашен със затвор от 10 до 15 години или до живот.

По гледище на прокурора делото ще бъде намерено.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР