В Киев се състоя военен парад по случай 26-ата годишнина

...
В Киев се състоя военен парад по случай 26-ата годишнина
Коментари Харесай

Украйна показа бойна мощ на националния си празник

В Киев се състоя боен церемониал по случай 26-ата годишнина от оповестяването на независимостта на Украйна. В него за пръв път участваха и военни от страни членки на НАТО, съобщи ТАСС.

Украинският министър на защитата Степан Полторак одобри парада от американски боен автомобил "Хамър " вместо от обичайна руска "Чайка ", отбелязва организацията..

По основната киевска улица "Хрешчатик " маршируваха 4500 бойци. Сред тях бяха 230 военни от НАТО и над хиляда бойци от силите, водещи интервенция против сепаратистите в Източна Украйна. По покана на Киев за парада дойдоха министри на защитата и делегации от девет страни - Англия, Естония, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Съединени американски щати, Турция и Черна гора.





Тази година в тържествата за Деня на независимостта не участваше военна техника. Вместо това на "Хрешчатик " бе проведена галерия на такава техника - самоходни артилерийски установки, танкове, бойни бронирани машини, товарни и санитарни транспортни средства. По думите на президента Петро Порошенко след края на изложбата част от тази техника ще замине за Донбас.



В речта си Порошенко съобщи, че Украйна праволинейно върви към интеграция с Европейски Съюз и НАТО. Той напомни, че Европейски Съюз към този момент е отменил визовия режим за украински жители и че Украйна реформира въоръжените си сили, с цел да дават отговор на стандартите на Северноатлантическия съюз. "Сега в украинската войска не престават промени, които са невиждани по мащаб и упоритости ", разгласи президентът.

По думите му измененията се вкарват благодарение на съветници и специалисти от НАТО, а към този момент 28 бойни армейски елементи дават отговор на стандартите на алианса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР