В Киев съобщиха за арестите на учители в Харковска област,

...
В Киев съобщиха за арестите на учители в Харковска област,
Коментари Харесай

СБУ излавя учители по списък с предатели

В Киев оповестиха за арестите на учители в Харковска област, които са преподавали в учебните заведения по съветската образователна стратегия, като категорично подчертаха, че ги грози дълъг затвор. В Русия обаче настояват, че са съумели да изведат всички учители още преди новата окупация на оставените от армията ни територии от бойците на украинския райх. Къде е истината тук – разбра Царьград.

Отстъплението на съветските войски в региона на Харков, наречено от военните „ прегрупиране на силите “ (в Укрорайха и на Запад, несъмнено, оценките са радикално различни), предстоящо докара до различен проблем – с изключение на до сериозна смяна непосредствено в съотношението на силите по фронтовете. Новоокупираните територии, които бяха освободени толкоз мъчно, сега са подложени на тотално пречистване от украинското контраразузнаване.

Да, забележителна част от популацията, намерено приемащо и приветстващо нашата войска, когато тя прогони врага, съумя да се изтегля. Но, несъмнено, не всеки можеше да го направи.

Някой беше сигурен, че завръщането на въоръжените сили на " страна 404 " не е за дълго и може да се изчака. Някои просто не желаеха да изоставен домовете си. Да, в никакъв случай не знаеш какви са били аргументите.

И ВСУ работи в най-хубавите обичаи на нацистките наказатели от Великата Отечествена война. В окупираните от тях селища се вихри същински гнет - с заличаване на всеки, който е обвинен в " изменничество ".

Хората изчезват от фамилиите си, свидетелства военният пълководец Роман Сапонков. Според украинския блогър-емигрант Анатолий Шарий буквата Z се ползва към къщите и жилищата на поданици, обвинени в колаборационизъм с руснаците.

Известният артист Иван Охлобистин, който в този момент е в Донбас, предава историите на тези, които по знамение са съумели да избягат от клането и споделя, че хората " се извеждат на партиди в покрайнините на изоставените градове с пакети на главите си, никой не се връща. "

До 15 години затвор грозят арестувани от СБУ учители

Под репресии попаднаха и представители на най-мирната специалност – учителите, които на 1 септември пристигнаха в учебните заведения, с цел да учат деца. Да се преподава по нови, несъмнено, стратегии, създадени в Русия, а не по учебници, прославящи Бандера, Шухевич и други

Първото известие за репресии се появи в неделя, 11 септември. Депутатът на Върховната Рада Олексий Гончаренко (ако не друго - доктор по обучение, получил и второ висше обучение в Москва - в РАНХиГС, взел участие в клането на хора в Одеса на 2 май 2014 година, създателят на всеукраинската мрежа от просветителни и културни центрове) радостно заяви в своя TG канал, че „ в Купянск са арестувани учители от Русия, пристигнали да преподават на украински деца “.

И на идващия ден, в понеделник, вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук удостовери това, отбелязвайки, че против задържаните учители ще бъде формирано наказателно дело по член „ Нарушение на законите и обичаите на войната “ и те няма да бъдат обсъждани като пандизчии. Това е до 12 години затвор.

Освен това служителката, известна с русофобските си изказвания (която обаче от обкръжението на Зеленски не се отличава с това: наподобява, че колкото по-крайни са обидите, толкоз по-висок е постът), сподели, че глобите ще бъдат още по-строги против локалните учители, които имат украинско поданство и са се съгласили да преподават на възпитаници по съветски образователни стратегии. Грозят ги до 15 години като сътрудници.

Реакция в Русия: „ Изведоха всички наши хора “. Но Следствения комитет заведе дело

Разбира се, че това се предполагаше. Веднага след 1 септември учителите, които започнаха работа да вземем за пример в учебните заведения на Енергодар (Запорожка област), започнаха да получават „ вести “ от десния бряг на Днепър.

Според Александър Волга, началник на военно-гражданската администрация (ВГА) на града, режимът в Киев е почнал да сплашва учителския състав и родителите, тъй че някои да не работят, а други да не посещават образователни заведения.

Но Енергодар, който, въпреки и под непрекъснат обстрел от украински бойци, към момента се управлява от нашите войски. Но редица градове в Харковска област минаха в ръцете на ВСУ.

Москва излезе с опровергаване на известията за арестувания на учители от Русия в Харковска област - без обаче да посочи какво да прави с тези локални учители.

Но Следственият комитет разгласи, че от името на ръководителя на СКР Александър Бастрикин въпреки всичко е формирано наказателно дело за задържането на учители от украински боен личен състав. Ние цитираме:

" Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Иванович Бастрикин инструктира да се образува наказателно дело по обстоятелството на задържането от украински военнослужещи на учители, преподавали по съветски образователни стратегии в Харковска област. "

Учителите преподаваха в районните учебни заведения по съветската образователна стратегия. Представители на киевския режим квалифицираха тази активност като закононарушение и беше проведено наказателното им гонене.

По поръчка на ръководителя на ведомството следователи на съветския Следствен комитет проверяват събитията към случая и ще бъде дадена правна оценка на дейностите на всички забъркани.

Те не са учители, щом са отишли там да преподават, а нашественици “

Сега не се ангажираме да проучваме кой има по-точна информация (въпреки че първата е по-добра, схваща се). Можем обаче непосредствено да посочим за какво наказателите от СБУ работят бързо, задържайки учители, чиято единствена виновност е, че са решили да предадат познания на децата, безусловно в първите часове след окупацията на обитаемоте места, изоставени преди този момент от съветската войска.

Още в края на юли псевдопрофсъюзът Алианс на учителите, основан през 2018 година под егидата на екипа на Навални*, съобщи на The Washington Post и Службата за сигурност на Украйна лист на тези съветски педагози, които са отишли да работят на освободените територии.

С други думи, СБУ доста добре знаеха авансово кого търсят.

И тук няма опит за заклеймяване на организация, която до неотдавна се занимаваше извънредно с провокации с апели за саботиране на просветителни стратегии.

Новият началник на Алианса на учителите Даниил Кен призна за приключване на персонални данни на 250 учители (официално, като юридическо лице, подправен профсъюз, който в началото се оглавяваше от координатора на централата на Навални + в Чебоксари, някой си Семьон Кочкин, беше премахнат с решение на съда от 26 април).

Ето го - Даниил Кен. Най-вдясно е фотографията му- стоп кадър на встъпването му по укротелевизията, където той си признава за изпускане на данни за съветски учители на СБУ.

Той изясни подлостта си с обстоятелството, че откакто съветски учители отиват да учат деца в освободените територии, те са окупатори.

Този Кен е незабравим човек. Той е на 34 години, бил е народен представител от общинския регион " Морски врати " в Санкт Петербург, работил е като психолог в колеж № 344 (откъдето е изключен за аморално действие - сборичкване със чиновник на детска градина (!), където той се появи дружно с други навалнисти *). Многократно е притеглен към административна отговорност за присъединяване и подстрекаване към митинги.

Този Кен обаче се интересуваше освен от проходите на несистемната съпротива. Както разбра Царьград, учебният психолог даже е бил участник в протест в поддръжка на ЛГБТ хората, където също съумял... да стартира пердах - със чиновник на реда, който разпръсна тази " шарена " колекция.

През 2019 година Кен, който по това време стана началник на петербургския клон на Алианса на учителите, обиди Безсмъртния полк, като прикани учителите да не вървят на шествието, което той назова „ полуда на успеха “.

В момента, съгласно източници от Царград, Даниил Кен, който също е работил за избягалия олигарх Ходорковски**, се укрива в Армения. И оттова в действителност управлява своя канал „ Алианс на учителите “, като се афишира по-специално против уроците по национализъм в учебно заведение. Именно той, както сподели по-рано Царград, се опита да разпалва родителите си против " Разговори за значимото ".

Какво следва от това?

Сега - въпрос към уважаемите ни разследващи служби, които неотдавна оповестиха за задържанията на админите на канал Февруарско утро, работили в полза на някогашния народен представител от Държавната дума и отстъпник Иля Пономарев, който заля Русия с тиня от Киев. И на Следствения комитет - също.

Да, рейдът на " Пономаревците " се оказа забавен. И получи необятно медийно отразяване. Но какво да кажем за Даниел Кен и неговия " Алианс "?

Това, което самият той призна, организирайки приключване на данни на съветски учители, отпътували да работят в освободените (сега отчасти изоставени) селища на Харковска област, както виждаме, е държавна измяна, изменничество и даже подстрекателство към принуждение.

Измина месец и половина от това чудовищно събитие с предаването на информация за учители-доброволци. И приключването, явно, работи - за СБУ.

Кен, в случай че нашите източници са правилни, се укрива в Армения, страна, която е член на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), която има отговорности по тази конструкция.

Тогава за какво към момента не е екстрадиран в Русия? Защо против него няма наказателно дело? Кога най-сетне ще реагираме навреме на заканите към нашите жители?

Царьград моли тази обява да се смята за публично искане на медиите към ФСБ, СКР и Министерството на вътрешните работи.

* Алексей Навални – включен в листата на екстремистите в Русия.

** Михаил Ходорковски – приет в Русия за непознат сътрудник.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР