В Киев протестиращи срещу властта разкъсаха кордона край Върховната Рада.

...
В Киев протестиращи срещу властта разкъсаха кордона край Върховната Рада.
Коментари Харесай

Извънредно от Киев! Саакашвили подпали трети Майдан, хиляди щурмуват парламента, побоища и кръв

В Киев протестиращи против властта раздраха кордона край Върховната Рада. Мащабните митинги довечера получиха очертанията на трети Майдан, предават украинските медии.

Организирани от сваления одески губернатор Михаил Саакашвили, хиляди митингуващи пред постройката на Народното събрание към този момент разпънаха над 100 палатки и се заканват да останат там, до момента в който управляващите не изпълнят настояванията им.

В резултат на конфликтите с Националната армия към този момент има ранени протестиращи. Има потърпевши депутати и от президентската партия, които са били бити от протестиращите. Един от тях Олег Барна споделя пред УНИАН: " Нападнаха ме като глутница чакали, блъскаха ме, псуваха ме ".



Разбити глави, сълзотворен газ, ранени служители на реда и протестиращи, Саакашвили на трибуната упорства за анулация на депутатската цялост и обграден от яки момчета се устремява към към Върховната Рада, с цел да желае оставката на Петро Порошенко - типичен Майдан. За Саакашвили е витално належащо да се закрепи в Киев, тъй като, в случай че бъде екстрадиран в Грузия там към този момент са му приготвили килията.

Всичко това обаче се разиграва пред очите на президента на Малта Мари-Луиз Колейро Прека. Тя безусловно е стъписана от бруталните подиуми и се постанова Порошенко да ѝ изяснява, че точно по този начин наподобява същинската украинска народна власт...

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР