* В Киев президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон

...
* В Киев президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон
Коментари Харесай

ВОЙНАТА РОДИ НОВИ СЪЮЗИ: ЕС С УКРАЙНА, КИТАЙ С РУСИЯ

* В Киев президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон и Клаус Йоханис, немският канцлер Олаф Шолц и министър председателят на Италия Марио Драги дадоха решителна поддръжка за украинския президент Володимир Зеленски.

* 48 часа по-късно Европейската комисия предложи на Европейски Съюз да даде на Украйна статут на претендент за участие, с което Брюксел официализира желанието си за пълзяща интеграция с Киев.

* Си Дзинпин сподели на Владимир Путин: " Ние сме освен това от съюз ".

* След последния диалог сред президентите на двете Велики сили светът се пита: във боен съюз ли са Китай и Русия?

На 16 юни в Киев незабавно дойдоха президентите на Франция и Румъния Еманюел Макрон и Клаус Йоханис, немският канцлер Олаф Шолц и министър председателят на Италия Марио Драги. Те твърдо застанаха зад украинския президент Володимир Зеленски и му дадоха обещание огромна военна помощ.
Западът няма да остави Украйна без бойни самолети и танкове, заяви френският президент и по този начин даде да се разбере, че Европейският съюз построява политически и боен съюз с Киев.
Броени часове след киевския десант Европейската комисия предложи на Европейски Съюз да даде на Украйна и Молдова статут на претенденти за участие. Така Брюксел официализира желанието си за пълзяща интеграция с Киев и Кишинев.
Ден по-късно в украинската столица изненадващо се появи английският министър председател Борис Джонсън. Той даде обещание доставки на тежко въоръжение и системи за Противовъздушна отбрана. Лондон е подготвил и огромна стратегия за образование, през която да преминат 10 000 военни на всеки четири месеца.
Руски телевизионни коментатори допускат, че непланираната аудиенция на Джонсън е поради тази изтекла секретна информация: Макрон, Шолц и Драги убеждавали Зеленски да подписа мир с Путин, отстъпвайки украински територии...

Само два месеца преди войната в Украйна, по време на видеоразговор с Владимир Путин, президентът на Китай Си Дзинпин дефинира връзките с Русия като " освен това от съюз " и назова Путин собствен " остарял другар ".
От своя страна Путин уточни НАТО като основната заплаха за Руската федерация, до момента в който Си Дзинпин изрази терзанията си от дейностите на Съединени американски щати в азиатско-тихоокеанския район, визирайки новосъздадената групировка, която включва Австралия и Англия.
На 15 юни т.г., по време на телефонен диалог, Путин се споразумя с китайския си сътрудник двете страни да разширят съдействието в енергетиката, финансите и индустрията, като и двамата желаеха задълбочаване на " военните и военно-техническите връзки ".
Едно изречение от взаимното изказване подсказва, че се ражда нов геополитически съюз поради украинския проблем на Москва и тайванския проблем на Пекин: " Путин изложи кардиналните си оценки за обстановката в Украйна и хода на войната, а Си Дзинпин означи правомерността на предприеманите от Русия дейности за отбрана на жизненоважни национални ползи пред лицето на създавани от външни сили провокации за нейната сигурност. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР