В Киев бе представен разстърсващият документален филм-разследване Деца за Путин“.

...
В Киев бе представен разстърсващият документален филм-разследване Деца за Путин“.
Коментари Харесай

„Деца за Путин“. Документален филм за депортацията на десетки хиляди украинчета в Русия


В Киев бе показан разстърсващият документален филм-разследване „ Деца за Путин “. Разследването е дело на електронното издание „ The Kyiv Indipendent “, направено от журналистката Олеся Бида и режисьора Виталий Гавура.

„ The Kyiv Indipendent “ не е държавно, а без значение журналистическо издание, което се устоя с даренията на своите читатели. Журналистите поддържат уебсайт, вършат подкаст, излъчват видеоматериали. Изданието дава настояща информация за всекидневието на Украйна. През март тази година бе основан проверяващ екип на военните закононарушения в страната. Олеся Бида и двама нейни сътрудници публицисти са част от него.

В „ Мрежата “ по Олеся Бида лично споделя за кино лентата си „ Деца за Путин “. (Преводът от украински е на Албена Стаменова, б.р.).
Депортираните деца
„ Филмът е следствие за депортацията в Русия на деца от Мариупол и от други окупирани територии на Украйна. Деца от Мариупол се депортират безусловно от първите дни на пълномащабната война. Тези депортации са осъществявани при разнообразни условия и условия. В нашия филм ние описваме 3 извънредно трагични истории “, споделя Олеся.

Украйна съумя да разпознава повече от 19 500 деца, които са били депортирани на съветска територия. „ За това време сме съумели да върнем в Украйна 385 деца. Когато приказваме за тези 19 500 деца, то би трябвало да сме наясно, че става дума единствено за тези, които украинските управляващи са съумели да разпознават – знаем техните имена, знаем от кое място са депортирани, или пък става дума за деца, чиито родственици са се обърнали към украинските управляващи “, прибавя журналистката.

Правозащитниците са склонни да мислят, че Русия е депортирала от Украйна към 100 хиляди деца.

Русия не дава описи на депортираните, не обяснява събитията, при които това е станало. В някои случаи става дума за деца, които са останали кръгли сираци, или доста дребни деца, за които няма кой да се грижи. Русия непрекъснато се прикрива зад формулировките „ евакуация “, „ изпращане на оздравителни процедури “ и така нататък, само че истината е, че става дума за действителна депортация “, споделя журналистката.

Трябва да напомним, че преди няколко дни Владимир Путин персонално призна за отвличането на деца от Украйна, като се скри зад формулировката „ Ние ги спасяваме. “ Вече има премного данни, че „ спасяването “ е чиста форма на похищение и разхвърляне на украинчета из цяла Русия – по домове за сираци, детски лагери и в фамилии, които желаят да вземат по едно-две.

Ясно е и че на всички тези деца се организира промиване на мозъци, образование в съветски порядки и псевдо-история. Впрочем, президентът Путин е търсен от Международния углавен съд в Хага точно поради незаконната депортация на деца от Украйна в Русия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР