В Керченския проток руски танкер “Сиг беше повреден в резултат

...
В Керченския проток руски танкер “Сиг беше повреден в резултат
Коментари Харесай

Украйна премина към екотероризъм в Черно море

В Керченския пролив съветски танкер “Сиг ” беше развален вследствие на офанзива на украински надводни дронове. Корабът е бил закотвен покрай Керченския проток. Украйна в действителност призна отговорността за офанзивата и даже заплаши да нападна съветски пристанища на Черно море. Експертите споделят, че Киев разчиташе на екологична злополука и офанзивата против танкера беше утвърдена на неотдавнашната среща на високо ниво на НАТО, само че Русия има опция да се опълчи на новите закани.

В събота вечерта танкерът на петербургската параходна компания " Транспетрошарт " " Сиг " получи пробойна вследствие на офанзива на морски дрон в Керченския проток. Както сподели в канала си в “Телеграм ” Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме с Русия “, член на Обществената камара на Руската федерация, Украйна стои зад офанзивата.

Фактът на офанзивата беше доказан от Руската федерална организация за морски и речен превоз, съгласно която “Сиг ” е получил „ дупка в машинното поделение покрай водолинията от десния ръб “. Разливът на петролни артикули не се случи по щастлива случайност: корабът, който беше на котва на 32 морски благи от Керченския проток, е бил претрупан с механически баласт. 11-членният екипаж не е потърпевш. На мястото на случая са пристигнали два влекача. Сега танкерът е обездвижен и не може да се движи независимо. Според военни репортери един украински плаващ дрон е бил погубен в региона на Кримския мост.

Спасителната работа на цистерната завърши в границите на няколко часа, в събота беше изпомпана водата. През цялото това време корабът е бил в южната част на Керченския проток. През 2019 година танкерът беше включен в санкционния лист на Съединени американски щати за доставка на гориво за Сирия.

В събота следобяд режимът в Киев призна отговорността за офанзивата. Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк назова всевъзможни " пукания " в този регион и на Кримския мост " безусловно разумни ". Той счита това за " ефикасна стъпка " по отношение на Русия. „ Подобни специфични интервенции се организират в териториалните води на Украйна и са изцяло законни “, сподели Малюк, който изиска Русия „ да напусне тази морска зона “ допустимо най-скоро.

Също по този начин в Украйна предизвестиха за „ военна опасност “ във водите на съветските пристанища в Анапа, Новоросийск, Геленджик, Туапсе, Сочи и Таман. Това се споделя в известие на украинската институция " Държавна хидрография ".

Атаката против съветския танкер беше коментирана от Организация на обединените нации, откъдето приканиха и двете страни да се въздържат от по-нататъшна ескалация на спора. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обаче счита, че като отговор би трябвало да бъдат нанесени удари против Западна Украйна. Медведев написа в канала си в “, че „ копелетата и отрепките схващат единствено свирепост и мощ “. Той допусна, че режимът в Киев е получил малко удари по Одеса и Измаил, които съветската страна е нанесла в отговор на втората терористична офанзива на Кримския мост в средата на юли.

Нещо повече, екологичната злополука, която съгласно Медведев „ киевската сган “ желае да устрои в Черно море, съгласно него би трябвало да се случи „ на тази част от тяхната територия, която скоро ще попадне в Полша и която ще смърди епохи по-късно. ” Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация е уверен, че това ще бъде " окончателното решение " за зърнената договорка.

Фактът, че Москва няма да остави офанзивата на Киев против танкера без отговор, се показва и в мненията на формалния представител на външното министерство Мария Захарова. Според нея създателите на терористичните офанзиви неизбежно ще бъдат осъдени. „ Не може да има опрощение за сходни безчовечен дейности, те няма да останат без отговор, техните създатели и реализатори неизбежно ще бъдат осъдени “, сподели Захарова.

Трябва да се означи, че тази седмица Украйна неведнъж е правила офанзиви благодарение на безпилотни катери. В сряда Министерството на защитата заяви за опит за офанзива на транспортен съд на съветския флот, ескортирал граждански морски превоз в югозападната част на Черно море. В петък вечерта украинската страна се опита да нападна военноморската база в Новоросийск. Големият десантен транспортен съд " Оленегорски Горняк " получи щета и беше безвредно изтеглен до дока за ремонт.

Експертната общественост е уверена, че Украйна, която в този момент нападна цивилни кораби, прави терористични офанзиви. „ Това е същинска терористична офанзива против граждански транспортен съд, както и офанзиви против обитаеми места в Донецка, Луганска, Белгородска и Курска области. Ръководството в Киев подхваща такива офанзиви, с цел да убеди спонсорите във опцията да навреди на Русия “, сподели Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

Според военния специалист Украйна е засилила своята терористична и пиратска активност на фона на договарянията за сигурност с Вашингтон. „ По-рано имаше терористични офанзиви с дронове против жилищни здания в Москва. Имаше опит за офанзива на военноморската база в Севастопол. Всичко това е в синхрон с актуалната политика на Киев. Това е проява на дарба за опозиция не на бойното поле, където ВСУ нямат триумф “, сподели източникът.

„ Това е отмъщението на Русия за отхвърли на договорката за зърно, офанзивите против украинските пристанища в Одеса и Измаил. Украйна и НАТО към този момент минаха към офанзиви против цивилен кораби, трансфораха Черно море в зона на непрекъснати опасности “, сподели Александър Перенджиев, доцент от катедрата по политически разбори и социално-психологически процеси на Руския стопански университет “Плеханов ”, член на експертния съвет на " Офицери на Русия ".

Сега съветските цивилен кораби в региона на Черно море се нуждаят от отбрана, уверен е специалистът. „ Всичко това усложнява икономическата интензивност в Черно море и уголемява обсега на самия спор. Черно море се трансформира в сцена на военни дейности - и има огромен риск това да се случи против нашите кораби в Тихия океан, Средиземно море... Но най-опасното нещо са офанзивите против танкери, които заплашват околната среда, ” акцентира събеседникът.

„ Ще създадем заключения, имаме огромен опит в битката с дронове. Нашите военни ще разрешат този проблем, в това число в акваторията край Кримския мост. Патрулните кораби, които са ескортирали кораби за насипни товари със зърно, към този момент са унищожили няколко украински дрона. Затова конвоите и патрулите единствено ще се усилват. За това съществува флотът ”, споделя капитан от запаса 1-ви сан Василий Дандикин.

Експертът е склонен, че Украйна отмъщава за съветските офанзиви против пристанищата Одеса, Измаил и изключително пристанището Рени, вследствие на което „ зърнената договорка, която разреши на Украйна да изнася продукцията си през Черно море, е заровена вечно. " „ В бъдеще офанзивите на Украйна благодарение на морски дронове ще бъдат локализирани “, предвижда Дендикин.

Перенджиев е уверен, че с офанзивата на танкера Киев се е надявал да разлее петролни артикули и да провокира екологична злополука в Черно море. „ Трябва да поставим доста старания, с цел да унищожаваме нефтеното леке. В случай на разлив на нефтопродукти ще пострада риболовът, ще има всеобща гибел на риба и планктон. Много курорти ще се амортизират, тъй като ще стане невероятно да се почива по цялото Черноморие. Говорим освен за Краснодарския край, само че и за Крим. За Украйна и НАТО имаше „ комфортен “ мотив да ни нанесат екологични вреди “, споделя специалистът.

Според събеседника офанзивите против танкера и пристанищата могат да се смятат за един от резултатите от неотдавнашната среща на високо ниво на НАТО във Вилнюс. „ На тази среща на върха бяха утвърдени главните моменти за офанзивата против нашите пристанища “, уверен е събеседникът.

Според него Украйна не разполага с потенциал за произвеждане на морски дронове, а офанзивата против танкера демонстрира „ резултат от работата на цялата система на западните разследващи служби “. „ Всички тези офанзиви се правят като че ли от името на Украйна, те поемат отговорност. Но всички добре знаят, че западните страни имат механически, финансови и инфраструктурни благоприятни условия да правят сходни офанзиви. А Украйна е заслон, сходно на „ Ислямска страна “, която беше детайл от експанзията на Съединени американски щати против Сирия “, изясни военният политолог.

Дендикин е склонен, че „ врагът седи освен в Киев “. „ Най-вероятно офанзивите против съветските пристанища и кораби се правят от британците, чиято техника се употребява основно от украинците за офанзиви в морето. Сигурен съм, че ще вземем по-строги ограничения оттатък това, което виждаме в този момент. Вероятно можем да използваме въздушни дронове, които могат да работят през нощта, в този момент те се изпитват “, сподели специалистът.

Александър Перенджиев също изложи версия по какъв начин Украйна е съумяла да извърши офанзиви. Според него западните разследващи служби могат да окажат напън върху притежателите на цивилни кораби, които минават през Керченския пролив към съветските пристанища. „ Откъде идват тези украински катери? Защо не можем да ги проследим всички? Струва ми се, че те изстрелват тези кораби, които публично отиват в Новоросийск или непосредствено в Азовско море през Керченския проток. Без да знаят нашите специфични служби, тези лодки се пускат във водата и стартират невиждана офанзива “, допуска събеседникът. Ето за какво поемането под цялостен надзор на черноморското крайбрежие на Украйна „ придобива доста настоящо значение “.

„ В СВО черноморският фактор към този момент е по-голям даже от сухопътния съставен елемент. Случващото се демонстрира какъв брой значимо е било връщането на Крим на Русия. Без него щяхме да бъдем притиснати по всевъзможен начин до крайбрежието на Краснодарски край “, акцентира специалистът.

Бартош прибавя, че BEC могат да бъдат изстреляни от Украйна от кораби за насипни товари, които напущат или влизат в Одеса. „ Тези дронове могат да бъдат изстрелвани както от водите на Одеса или Николаев, по този начин и от Змийския остров “, уверен е специалистът.

Според него, като противопоставяне на морските офанзиви на ВСУ, има смисъл да се образуват патрули и конвои от флота и бреговата защита, които да стрелят с противников дронове по пътя към Керченския проток, „ само че всичко зависи от нашите запаси и благоприятни условия “. „ Руското командване подхваща ограничения за отбрана на военни кораби и цивилен кораби, военноморската база в Севастопол. Около Москва е построена надеждна система за Противовъздушна отбрана. Но все пак някои удари доближават задачата си “, прибавя събеседникът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР