В казахстанската столица за днес в са предвидени редица двустранни

...
В казахстанската столица за днес в са предвидени редица двустранни
Коментари Харесай

Поредни преговори за Сирия в Астана

В казахстанската столица за през днешния ден в са планувани редица двустранни съвещания. Пленарното съвещание на двудневната среща ще се състои на следващия ден следобяд, предава ТАСС.

Преговорите в Астана се водят под егидата на страните гаранти за примирието в Сирия - Русия и Иран, които поддържат режима на президента Башар ал Асад, от една страна, и Турция, която поддържа бунтовниците, от друга. Някои сирийски размирен групировки изпратиха свои делегати столицата на Казахстан, само че други - не.

Мирният развой в Астана се води редом с политическите договаряния за Сирия в Женева, които по този начин и не съумяват да реализират пробив за споразумяване на продължаващия повече от шест години спор.

Междувременно, Сирийските демократични сили (СДС), подкрепяни от Съединените щати и смесени кюрдско-арабски сили, отвориха пробойни в стената, обграждаща Стария град на Ракка, съобщи Франс прес, като се базира на американските въоръжени сили.

Подкрепяните от Съединените щати бунтовници влязоха в Ракка, „ столицата " на оповестения от джихадистката формация „ Ислямска страна " (ИД) „ халифат ", на 6 юни. Оттогава те проникнаха на няколко места в северния сирийски град, където срещат гневна опозиция от страна на ИД.

Според оценки на ръководената от Съединени американски щати коалиция към 2 500 бойци на джихадистката формация пазят Ракка. Организация на обединените нации изрази опасения за близо 100-те хиляди съгласно нея цивилни, които са блокирани в северния сирийски град.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР