В Казахстан поради влошените метеорологични условия са затворени 127 участъка

...
В Казахстан поради влошените метеорологични условия са затворени 127 участъка
Коментари Харесай

Снежна буря в Казахстан

В Казахстан заради влошените метеорологични условия са затворени 127 сектора от пътища с национално и районно значение, оповестиха за ТАСС от Министерството на изключителните обстановки на републиката.

" Във връзка с утежняването на метеорологичните условия като снеговалежи, неприятна видимост, заледявания са затворени 127 пътни сектора, от които 49 са от национално и 78 от районно значение ", се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на Министерството на изключителните обстановки.

За премахване на изключителни обстановки по пътищата е основан републикански щаб, а сходни щабове работят и в районите, означават от министерството.

На затворените сектори от пътищата са готови 838 краткотрайни отоплителни точки, както и 87 единици съоръжение.

" Във краткотрайни отоплителни станции са настанени 420 души, от които 69 са деца  от Жамбилска област, Абайска област, Акмола, Костанай, Павлодар ", прецизират управляващите.

По данни на Министерството на изключителните обстановки 600 автомобила са блокирани в пътните блокади.

Пътните служби работят по разчистването на пътното платно. В избавителните работи вземат участие общо към 1000 души и съвсем 600 автомобила от разнообразни служби .

От Министерството на изключителните обстановки оповестиха, че денем избавителните отряди са избавили и евакуирали повече от 690 души от пътищата в Жамбилска, Туркестанска, Костанайска, Карагандинска и Абайска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР