В катастрофа на хидроплан край Сидни в неделя загина Ричард

...
В катастрофа на хидроплан край Сидни в неделя загина Ричард
Коментари Харесай

Загина директорът на най-голямата кетъринг фирма в света

В злополука на хидроплан край Сидни в неделя почина Ричард Казънс - изпълнителният шеф на английската Compass Group Plc., най-голямата кетъринг компания в света. Това е и една от най-големите английски компании с близо 550 000 чиновници и годишен оборот от съвсем 23 милиарда паунда с помощта на доставките на храни по целия свят за армията, учебни заведения и офиси.

В злополуката починаха всичките намиращи се на борда 6 души, в това число двамата синове на Казънс, годеницата му и нейната щерка, както и водачът.

Във вторник компанията удостовери, че директорският пост неотложно се поема от Доминик Блекмор. Той към този момент бе избран за правоприемник на Казънс след решението му от септември да се пенсионира в края на март.

За 11 години отпред на Compass той трансформира компанията от закъсало дружество в международен водач. Казънс си завоюва известност на един от най-успешните английски мениджъри, въпреки да избягваше публичността и да не обичаше да приказва за достиженията си. За това време цената на акция на холдинга скочи от 0.236 на 1.600 паунда.

Казънс е роден в Лийдс през 1959 година, учи математика в университета на Шефийлд и специализира в университета на Ланкастър. В началото на кариерата си той работи в отдела за стратегическо обмисляне на колоса Cadbury Schweppes и индустриалната компания BTR. През 1990 година той отива да работи за компанията за строителни материали BPB, след което я оглавява през 2000 година

Когато влиза в Compass през 2006 година, компанията изпитва съществени усложнения - попаднала е в скандал за корупция за доставяне на Организация на обединените нации, а известният готвач Джейми Оливър води акция във Англия против мазна храна от отрязъци от пуйки, с която зарежда учебните заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР