В Каталуня започна съдебно дело срещу регионалния премиер сепаратист Ким

...
В Каталуня започна съдебно дело срещу регионалния премиер сепаратист Ким
Коментари Харесай

Каталунският премиер е на съд за неподчинение

В Каталуня стартира правосъдно дело против районния министър председател сепаратист Ким Тора, упрекнат в непокорство поради отхвърли си да смъкна сепаратистки знаци от държавни здания, съобщи " Франс прес ".

Прокуратурата желае Тора 20 месеца да не може да заема избираема служба, което би му попречило да остане началник на изпълнителната власт на богатата испанска североизточна област. Деянията, за които е съден Тора, са от март. Тогава испанската изборна комисия му беше наредила да смъкна сепаратистки знаци от държавните здания в региона, с цел да подсигурява институционната индиферентност по време на акцията за парламентарните избори от края на април.

В един от случаите става дума за окачен на постройката на каталунското държавно управление транспарант с надпис " Свобода за политическите пандизчии и изгнаниците " с жълта лента. Жълтата лента се употребява от сепаратистите при настояванията им за освобождение на държани в пандиза техни ръководители.

След като на два пъти подцени поставения от изборния орган краен период, каталунското държавно управление провокира управляващите, като покри транспаранта с различен сходен транспарант, само че с бяла лента с алена линия вместо жълта лента. В последна сметка Тора отстъпи и махна транспаранта, преди да се е намесила полицията. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР