В късния следобед и рано вечерта на 28 март, чрез

...
В късния следобед и рано вечерта на 28 март, чрез
Коментари Харесай

Измама в социалните мрежи и чрез съобщения относно инструкция от Света Гора към вярващите във връзка Covid-19

В късния следобяд и рано вечерта на 28 март, посредством обществените мрежи в интернет и къси текстови известие по мобилни телефони в България, само че и в Гърция, Русия, Беларус, Украйна, Сърбия и Северна Македония е публикувано известие с погрешно наличие за „ явяване “ на Пресвета Богородица по време на всенощното бдение отслужено във всички обители на Света гора Атонска, оповестиха от Светия синод на Българската православна черква.

Според известието, Божията Майка сякаш заповядала всички православни християни да нарисуват още същата вечер кръстове на вратите си, а в случай че не разполагат с подобаващи материали за това, да го създадат със зехтин.

В част от разновидностите на лъжливото известие се ползва и снимка с изяснителен текст на съветски език, който изяснява, че фигурата, сходна на човек, в небето в околност със субтропичен климат, е на Пресвета Богородица, а явяването е било видно от манастирите Симонопетра и Григориат по време на всенощното бдение, което явно е невероятно, защото всенощно бдение се прави през нощта, а не измежду бял ден.

До този миг на никое място на Света гора не е известно да е имало такова събитие. Чудесното явяване на нашия Господ Иисус Христос, на Божията Майка и на светии на Православната Църква не е непознато на Света гора, само че такова постоянно е обвързвано с съответна персона или персони, които са известни със своя подвижнически живот и примирение. Техните имена постоянно съпровождат преданието за явяването, като удостоверение за неговата меродавност. Във вчерашния случай това явно не е по този начин.

Гръцката организация за църковни вести Ромфеа опроверга тази провокация нощес в 20:56 часа, базирайки се на информация от Кинотиса на Света гора Атонска. Според преобладаващото мнение , измежду светогорските монаси произходът на такава провокация би трябвало да се търси в средата на тези, които се подиграват с напрежението в обществото, обвързвано с пандемията на болесттите от коронвируса covid-19.

След като в православните страни се провокира неестествен деба т по въпроса за санитарните проблеми свързани с визитата на богослужението и практическата неспособност болестта да се придвижва посредством светото Причастие, на лъжливата вест не може да се гледа по различен метод с изключение на като на провокация.

Братството на Зографския манастир „ Св. Великомъченик Георги-Победоносец “ приветства кардиналната православна позиция на премиера на Република България господин Бойко Борисов, който недвусмислено съобщи, че няма воля да затвори храмовете в навечерието на съпреживяването на славното и избавително Христово Възкресение.



Братството изрича убеждението, че никакви провокации или налудности няма да разколебаят вярата на православния българин и на православните християни на всички места по света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР