В късния след обяд вчера се е самоубил бившият заместник-министър

...
В късния след обяд вчера се е самоубил бившият заместник-министър
Коментари Харесай

Съпругата на застрелялия се Румен Андреев го намерила в хола, оплискан в кръв! Разкри какво е правил в последните си мигове

В късния след обяд през вчерашния ден се е самоубил някогашният заместник-министър на Министерство на вътрешните работи Румен Андреев. Ужасът се е случил в фамилната вила в " Щъркелово гнездо " над София, заяви брачната половинка му Валентина Агаина.

„ Не мога да допускам! Няма естествена логичност, която да го накара да посегне на живота си “, изплака Агаина.

Шокиращо! Самоуби се някогашен заместник-министър на Министерство на вътрешните работи!

Нищо не подсказвало, че Андреев ще посегне на живота си. В събота сутринта той, както нормално, отишъл на лов с другари. Върнал се обаче малко по-рано от нормалното - към 14.30 часа и лежащ незабавно са си почива.

Към 18.00 часа брачната половинка му отишла да го разсъни, той с огромна принуда станал. „ Едвам, колкото да се подвигна “, сподели Агаина пред " Епицентър ". Тя го помолила да отиде да купи самун от магазина в селото, излязла на открито да прибере прането от простора и в един миг чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла прострян на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до комшия доктор. Когато докторът го видял, единствено споделил: „ Той към този момент няма потребност от мен “.

В последните години Румен Андреев страдаше от тежко заболяване на тазобедрената става, съпроводено с нетърпими на моменти болки. Взимаше болкоуспокоителни медикаменти, само че все по-често прибягваше до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето.

„ Криеше се, с цел да пие. Казвах му - стой да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма естествена логичност, с цел да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е подобен човек. Как можа да сътвори такава нелепост? Как ще пребивавам без него “, не стопира да подрежда Валентина Агаина.

Тя търси претекст или мотив - какво тъкмо е предиздвикало брачният партньор ѝ да посегне към револвера. Чуди се, за какво се е върнал толкоз рано от лов, позволява, че още тогава той не се е почувствал добре.

„ Мъча се да намеря логичност, няма! Хората и рак имат, и отново живеят! Да, болките му в ставата бяха пъклен, само че той е постоянно е бил мощен като темперамент и като дух. Като го видях в доста къв, мислех си, е диша и повиках доктор. Той единствено като го видя, сподели: „ Не “! Не мога да допускам! “, споделя Агаина.

Веднага се обадила в полицията, първо доши от 8-мо РПУ, след това от Столична дирекция на вътрешните работи, най-после от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта траял огледът и следствието. Няма подозрение, че е става въпрос за самоубийство, само че на натрупа ще бъда направена аутопсия.

Румен Андреев е роден през 1951 година в София, приключил е право. В системата на Министерство на вътрешните работи е от 1977 година като следовател трета степен в Главно следствено ръководство.

От 1979 до 1992 година е преназначаван поредно на длъжностите " старши следовател " и " основен следовател ", а по-късно - като шеф на отдел " Престъпления против националната сигурност ".

От 22 декември 1994 година е зам.-директор на Националната следствена работа (НСлС). Званието " полковник " му е присъдено през 1995 година

Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР