В Кърнаре, където и в момента текат протести, хората са

...
В Кърнаре, където и в момента текат протести, хората са
Коментари Харесай

Кърнаре е в паника! Чакат осем микробуса с цигани да се изсипят в селото

В Кърнаре, където и сега текат митинги, хората са в суматоха поради ромските безчинства. Местните показаха опасенията си, тъй като до тях е достигнала информация, че осем буса с роми от прилежащите села Розино и Христо Даново ще се съберат в поддръжка на ромите и против тяхното изселване.

От Инициативния комитет излязоха с декларация, в която поддържат фермера Димитраки Спирилис от село Болярино. В момента кипъреца е в ареста, хората в Кърнаре се сплотиха към концепцията да поддържат освен него, а и всички, които са в арести или затвори поради ромски безчинства.

Хората в Кърнаре се заканват митингите да продължат, до момента в който не бъдат изпълнени всичките им претенции.



"Цветелин Кънчев бил предишния ден в Кърнаре и е заречен на ромите, че ще оправи казуса със събарянето на къщите и изселването. Затова ние сме песимисти и макар обещанията не имаме вяра, че най-сетне ще се отърнем от тази паплач ", Това сподели пред БЛИЦ стара жена, която се разплака и изясни, че даже и през днешния ден е станала жертва на ромски безчинства.

Бабата продавала през днешния ден мед на улицата, когато няколко циганчета минали и откраднали няколко буркана. След като мъжът й ги подгонил, дребните крадци хвърлили и счупили бурканите, а медът се разпилял.

"Отиде ни трудът и това е всеки ден, всеки ден сме тероризирани от ромите.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

СНИМКИ: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР