В Карлово излязоха на протест срещу опитите да бъде закрито

...
В Карлово излязоха на протест срещу опитите да бъде закрито
Коментари Харесай

Протестират за запазване на АГ отделението в Карлово

В Карлово излязоха на митинг против опитите да бъде закрито Акушеро-гинекологичното поделение в общинската болница.

В двора на болничното заведение, в 10.30 часа, стартира митингът против решението на Касата.

Секторът не може да работи, защото Здравната каса в Пловдив не е сключила със здравното заведение контракт за акушеро-гинекологичните пътеки.

Близо 100 хиляди души употребяват услугите на Карловската болница. В АГ отделението годишно се раждат сред 350 и 500 деца.

Ако то не съществува, ще бъде голямо стеснение да се пътува над 50 км до друга болница, съгласно протестиращи.

В момента заповедта на РЗОК-Пловдив, която преди към месец спря финансирането на 12 клинични пътеки за родилното поделение в Карлово поради проблеми с съществуването на задоволително анестезиолози е спряна, разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Той прикани и за съответна политика от страна на страната, с цел да има финансова непоклатимост за общинските лечебни заведения: " За 780 общински лечебни заведения страната подкрепя с 6 милиона годишно, което е оскъдна сума ".

Председателят на общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков разясни, че Общинският съвет е принципал на болничното заведение и не са предизвестени, че на 19 юни ще спре финансирането.

Той добави още, че това може да събори болничното заведение, тъй като това са към 30% от месечния бюджет на здравното заведение.

Шойлеков призна, че в болничното заведение има проблеми, само че хубавата вест е, че до момента в който излезе решението на Върховен административен съд, парите няма да спрат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР