В Карлово е обявено бедствено положение със заповед на кмета

...
В Карлово е обявено бедствено положение със заповед на кмета
Коментари Харесай

Заради урагана: Бедствено положение в Карлово, Бургас затвори пристанищата

В Карлово е оповестено бедствено състояние със заповед на кмета доктор Емил Кабаиванов, повода - мощният вятър. Това заяви зам.-кметът Стойо Карагенски пред Фокус.

Кризисният щаб е взел решение за оповестяване на бедственото състояние преди към час, след свое съвещание. „ Най-тежки са провалите в болничното заведение, където преди час е паднал покривът на цялата северна част. Има ударени коли, а алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Покрива на учебно заведение „ Христо Проданов " също е на земята, здравната работа в село Васил Левски също е без покрив ", сподели още Карагенски.

Поддържа се непрекъсната връзка с кметовете на селищата, а общинска комисия обхожда най-пострадалите места. По думите на Карагенски има доста дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за боклук се движат от вятъра. Хората са предизвестени да не излизат от домовете си. Няма подадени сигнали за потърпевши. Много селища са към момента без ток. Почти на всички места сега образователните занятия са прекъснати.

„ Силният вятър продължава, с наклонност скоростта му да понижава ", сподели още Стойо Карагенски.

Тежко е ситуацията и в Бургас , където всички пристанищни действия са прекратени поради мощния вятър. Забраната важи за всички плавателни средства. Тя ще бъде анулирана след възстановяване на климатичните условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР