В Карлово директорът на ОД на МВР ст. комисар Атанас

...
В Карлово директорът на ОД на МВР ст. комисар Атанас
Коментари Харесай

Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово

В Карлово шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Атанас Илков и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов наградиха четиримата младежи и полицейските чиновници, оказали първа помощ на трите девойки при водопада " Сучурум.

С почетни плакети, грамоти от полицията и от общината и златна значка на Карлово бяха отличени Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов, техните приятелки Станимира Иванова, Радина Петрова както и на полицейските чиновници на районно управление (на МВР) Карлово мл. сержанти Симеон Иванов и Ивайло Свиленов.

Преди осем дни в неделния ден три девойки от Карлово потеглят на разходка по екопътеката край водопада " Сучурум " в Карлово, когато внезапно идва доста мощна вода и повлича едно от децата. За шанс същия ден двамата млади мъже и техните приятелки също са били покрай мястото, когато виждат от горната страна с водите да пада раница, по-късно и тяло на дете. Без да се замислят младежите скачат във водата и съумяват да извадят безжизненото тяло на 11-годишната Теменуга, тя е без пулс и дихателна активност. Обаждат се незабавно на тел. 112, в това време оказват първа здравна помощ на детето. Ефрейтор Върбанов прави сърдечен масаж, а Тони Танчев - изкуствено дишане, до момента в който връщат момиченцето към живота. Двамата служители на реда от районно управление (на МВР) Карлово Симеон Иванов и Ивайло Свиленов, отзовали се на сигнала, малко по-късно откриват по течението на Стара река двете приятелки на петокласничката мокри и изплашени, и ги смъкват на безвредно място.  Три деца на косъм от гибелта при излет в Балкана Виж още Три деца на косъм от гибелта при излет в Балкана
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР